A tető hullámlemezek előnyei

A lágy megjelenésű, hullámformájú lemezeket 0,4 és 0,75 milliméter vastagságban gyártják. Az acél horganyzott lemezeket cinkkel felületkezelik. A lemezeken különféle jelzések találhatók, amelyek fontosak lehetnek a lemez minél pontosabb kiválasztásakor. Az S vagy SIN számnál a betű a hullámot jelzi, míg a szám a hullámprofil vastagságát majd az ezután következő szám a profil magasságát. Egy S12 hullámlemeznél például a hullámprofil magassága 12 milliméter. 

A tető hullámlemezek előnyei

A műanyag és poliészter lemezek hatalmas előnye, hogy nagyon olcsók és súlyra könnyebbek, mint társaik. A bitumenes lemezek tartós tetőfedési megoldást kínálnak megfizethető árak mellett. Ezeknek a lemezeknek az előállítása során ügyelnek a környezetvédelemre, ezért formaldehid-mentesen állítják elő. 

A hullámlemezeket a mezőgazdaságban, a lakóépületek kivitelezéséhez, valamint ipari létesítményeknél is felhasználják. Ma még nagyon sok épületen találhatók meg a régi palatetők, amelyek az egészségre ártalmasak. Ezeknek a tetőknek a felújításakor érdemes a hullámlemezek mellett letenni voksunkat. A hullámpalát ki lehet váltani műanyag, bitumenes vagy acél hullámlemezzel. Az új tető sokkal esztétikusabb, környezetkímélőbb emellett természetesen az egészségre teljesen ártalmatlan. További előnye a hullámlemez tetőnek, hogy a felületkezelésnek köszönhetően nagyon jó beruházásnak bizonyulhatnak, hiszen eleve olcsók emellett időtállók. Ezeket a tetőket nagyon könnyen le lehet takarítani és nem kell tervezéskor a súlyával sem számolni, hiszen nagyon sok teherhordószerkezettel kompatibilisek. Könnyed súlya miatt nem kell azzal sem számolnunk, hogy a teherhordó szerkezet egy idő után instabillá váljon a ránehezedő súly miatt. Az újrahasznosítható lemezek többféle méretben is megrendelhetők így kivitelezéskor kevesebb hulladék is keletkezik, mint bármelyik másik megoldás esetén. Az aceltrapezlemez.hu weboldalon azt is kiemelik, hogy rendkívül esztétikus megoldás a hullámlemez. 

Sok helyen trapéztetőt használnak, de a hullámlemez tető ennél sokkal esztétikusabb. A hullámlemezzel a függőleges, a vízszintes, valamint a keresztirányú burkolás is könnyedén elvégezhető. A könnyen és egyszerűen alakítható lemezeket több színben is kínálják, így kivitelezéskor a ház színvilágához is igazíthatjuk a tető színét. A lemezeknek a felhelyezése nem igényel szaktudást, így akár saját magunk is elkészíthetjük a tető fedését. Ha azonban ragaszkodunk a profi kivitelezéshez, akkor kérjük mindenképpen szakember segítségét. A hullámlemez kiváltja a klasszikus hullámpalát, így, ha például hétvégi házunk felújításán gondolkodunk, akkor bátran válasszuk ezeket a lemezeket. Kertépítéskor, garázsajtók építésekor és különféle belső burkolatokhoz is nagyon esztétikus megoldást kínálnak. Gondoljuk át, hogy éppen mit szeretnénk felújítani otthonunkban és kérjük szakember segítségét, hogy a legmegfelelőbb hullámlemezt tudjuk kiválasztani a megvalósításhoz.  A Pascal trapézlemez munkatársai mindenben segítenek az ügyfeleknek, így bátran forduljunk azokhoz a szakemberekhez, akik már évek óta ezeknek a hullámlemezeknek az értékesítésével foglalkoznak.