A Terri forwarderek és kombigépek a legnépszerűbbek

A Terri vezeti a statisztikát az öt és hét tonna közötti méretszegmensben, a 2022-ben legtöbb regisztrált forwarder/kombinált gép számot illetően Svédországban.

A Terri forwarderek és kombigépek a legnépszerűbbek

Az összesen 17 eladott géppel a cég egy év alatt csaknem megduplázta eladásait – hívja fel a figyelmet a Terri magyarországi forgalmazója.

A Skogsforum weboldal a Svéd Közlekedési Hivatal statisztikáit alapul véve rámutatott, hogy a Terri rendelkezik a legnépszerűbb forwarderekkel és kombi gépekkel a szegmensben Svédországban.

A Terri egyértelműen növelte eladásait, ami szerintem azért történhetett, mert jó gépeket fejlesztettek ki, és a kerekes gépekre összpontosítottak

mondja Torbjörn Johnsen a Skogsforumon.

A Terri nagy utat járt be. Erőfeszítéseket tettek az értékesítésbe és a gyártásukkal is sikeresek voltak, mindemellett pedig képesek voltak alkatrészeket is beszerezni a gépeikhez.

Az öt és hét tonna közötti méretszegmensben már néhány éve szinte minden gépet regisztráltak a Svéd Közlekedési Hivatalnál. Ez lehetővé teszi az eredmények összehasonlítását. A Skogsforum ezúttal a 2017-2022-es évekre összpontosított.

Itt egyértelmű változás figyelhető meg, nem utolsósorban a két évvel ezelőtt bevezetett Terri 3-nak köszönhetően. A 2021-es kilenc eladott gépről tavaly 17 gépet értékesítettek.

A Svéd Közlekedési Hivatal statisztikái is azt mutatják, hogy a svéd gyártmányú gépek iránt nagy a kereslet. Az összesen 39 regisztrált gépből 38 svéd cégtől származik, egy pedig a Cseh Köztársaságból.

Ezek elsöprő számok! Ha kisebb erdészeti gépekről van szó, Svédország világelső 

– mondja Torbjörn Johnsen.

A piac bővülése azt jelenti, hogy nagyobb kapacitásra van szükség a gyártásban, ezért augusztusban egy új gyár nyitja meg kapuit Älmhultban.

A forwarderek/kombi gépek (5-7 tonna) értékesítése és piaci részesedése százalékban kifejezve, 2022-ben:

Gép megnevezéseDarabszámSzázalék
Terri 3/341743,6
Malwa 560F/C1128,2
Vimek 870 (NG)615,4
Vimek 610410,3
Novotny L552012,6