A gemenci és a dél-alföldi fakitermelők között dőlt el a STIHL Bajnokok Bajnoka favágó kupa (+KÉPEK)

Május 25-én rendkívül fordulatos és izgalmas, feszültségekkel teli csatát hozott a szegedi STIHL Bajnokok Bajnoka favágó kupa. Az idén öt éves megmérettetést ezúttal is a 30 éves Hídi Vásár egyik programjaként rendezték meg a 300 éves királyi városban - így 2019-ben jubileumokból sem volt hiány.
A gemenci és a dél-alföldi fakitermelők között dőlt el a STIHL Bajnokok Bajnoka favágó kupa (+KÉPEK)
Teljes képgaléria a STIHL Bajnokok Bajnoka versenyről >>> VIDEÓ HAMAROSAN! A Bajnokok Bajnoka kupára a 2018-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság legjobb nyolc csapata kapott meghívást: a Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt., a Hanyi Hódok, a Silvanus 2001 Kft. - Robert Holz Kft., a Gemenc Zrt., a Dalerd Zrt. Nagy István, a Gyöngyösi Fanyűvők, az Agrogold-STIHL Császár és a Vértesi Erdő Zrt. - Alba Berkenye Kft. gárdája. stihl_bajnokok_bajnoka_26

Csak négy maradhatott - egy ideig

A rövid eligazítás után sorsolás következett, ami után már az első fordulóban döntővel felérő küzdelmeket láthatott a közönség - többek között a két favorit, a válogatott fakitermelő kerettagokkal felálló Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. és Dalerd Zrt. - Nagy István csapat is egyből összekerült. Az első párharchoz a Vértes Erdő Zrt. - Alba Berkenye Kft. és a Silvanus 2001 Kft. - Robert Holz Kft. fakitermelői álltak a rajtvonalhoz, a döntés, kombinált darabolás, gallyazás, hosztolás, hasítás és sarangolás után végül az egyetlen női versenyzővel, Veress Boglárkával felálló Silvanus 2001 Kft. - Robert Holz Kft. nyert. stihl_bajnokok_bajnoka_56 A döntő küzdelemmel is felérő harcot végül a Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. négyese nyerte meg, így a Dalerd Zrt. Nagy István csapat is búcsúzni kényszerült a kupától. Nagy küzdelemben végül a Gemenc Zrt. legyőzte az Agrogold-STIHL Császár gárdáját, a Hanyi Hódok pedig a Gyöngyösi Fanyűvőket, így délre kialakult a továbbjutók listája is.

Az utolsó pillanatban dőlt el a kupa sorsa

A sorsolást követően a Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. legyőzte a Silvanus 2001 Kft. - Robert Holz Kft.-t, így továbbjutott a döntőbe, kisebb meglepetésre pedig a Gemenc Zrt. fiatal négyese kiejtette a bajnokságban rendre kiválóan szereplő, nagy rutinnal rendelkező Hanyi Hódokat, így a döntő igazán pikánsnak ígérkezett - és az is lett. stihl_bajnokok_bajnoka_14 Az utolsó összecsapáson valóban fokozódott a feszültség, a két csapat mindent beleadott, hogy hazavihessék a STIHL kupát. Nagy meglepetésre a versenyszámot a Gemenc Zrt. favágói fejezték be előbb, méghozzá majdnem fél perccel hamarabb, mint a válogatottakból álló csapat. Ráadásul jól sikerült a döntésük is, így komoly izgalmakkal várhatta mindkét gárda, hogy ki nyerte meg a 2019-es összecsapást. A zászló pedig végül Rittlinger Róbert oldalán emelkedett a magasba, amit követően a Gemenc Zrt. szurkolótáborától elkeseredett, csalódott morajlás hallatszott. Az utolsó pillanatig ugyanis nem lehetett tudni, ki lesz a bajnokok bajnoka, de a Duna-mentiek többet hibáztak, így hiába voltak gyorsak, a pontatlanság ezúttal valóban nagyon komolyan büntetett. stihl_bajnokok_bajnoka_75 A folytatásban felzúgnak a motorfűrészek Császáron június 15-én, Keszegen június 29-én, valamint Bükkzsércen augusztus 31-én is. Az országos döntőt pedig szeptember 7-én, Pákozdon rendezik meg.

VIDEÓ A STIHL ORSZÁGOS FAKITERMELŐ BAJNOKSÁG PÓSTELEKI, NAGYKANIZSAI ÉS PILISSZENTIVÁNI FORDULÓJÁRÓL:

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online)