Keresési találatok erre a cimkére: NÉBIH

Tenyészpulyka telepen ütötte fel a fejét a madárinfluenza

Egy Hajdú-Bihar megyei, több mint 25 000 egyedet tartó tenyészpulyka telep állatainál is igazolta a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Ezzel újabb megye vált fertőzötté a 2022-es őszi járványban. A védő- és megfigyelési körzetek kijelölése megtörtént, valamint a partnerországok is értesítést kaptak a kitörésről.

Tovább >>>

Profi volt az álca, mégis lebukott a tűzifacsaló

Az eddigi „legképzettebb” szélhámost sikerült lelepleznie egy felkészült vásárlónak múlt héten – tájékoztat a Nébih. Az eladó mindent megtett, hogy tevékenységét legálisnak tűntesse fel, többek között regisztrált a szükséges rendszerekbe.

Tovább >>>

Két kisteherautónyi fa lefoglalva – Fokozottan ellenőriztek a rendőrök

A faanyag kereskedelmét és szállítását ellenőrizte a Sajóbábonyi Rendőrőrs a napokban – hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tovább >>>

Nébih: veszett rókát lőttek ki az ukrán határ melletti területén

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a rendszeres monitoring program keretében kilőtt rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnamény község mellett ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Csongrád-Csanád megyét is elérte a madárinfluenza

Csongrád-Csanád megyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma két lúdtelep állatainál. Az érintett állományok felszámolása már a betegség gyanúja alapján lezajlott és az egyéb járványvédelmi intézkedéseket is elrendelte a hatóság. A járványhelyzethez igazodva a Nébih laboratóriuma is módosította a mintakezelés rendjét.

Tovább >>>

Nem kíméli a madárinfluenza Bács-Kiskun megyét

Magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta két Bács-Kiskun megyei tömőlúdtelep állatainál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett állományok és kontaktgazdaságok felszámolása már lezajlott. A járvány ismételt megjelenése miatt új intézkedések vonatkoznak a szárnyasok technológiai mozgatására. Emellett a kiemelten kockázatos megyékben a kereskedelmi célú gazdaságokban újra kötelező zártan tartani a baromfikat.

Tovább >>>

Nem tudta a faanyag eredetét bizonyítani, és kevesebbet is szállított le a megrendeltnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya és a Nébih közösen ellenőrzött egy magát a közösségi médiában hirdető tüzelőanyag-kereskedőt. Mind a három hatóság szabálytalanságokat talált a vállalkozásnál, amely a bírságok mellett további vizsgálatokra is számíthat.

Tovább >>>

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél
Támogatott tartalom

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél

Az ANDL őszi kertigép és kiegészítő akcióban mindent megtalálsz, amire a fű-, illetve faápoláshoz szükséged lehet. Sőt, még ennél is többet! Mi pontosan tudjuk, hogy mi kell a professzionális munkavégzéshez, ezért egy olyan Husqvarna, Gardena, Tielbürger, Remarc, Volpi és Aspen akciós válogatást állítottunk össze, melyben biztosan találsz néhány ütős ajánlatot!

Tovább >>>

Júniusban fokozottan ellenőriz a rendőrség a Pécs környéki állami erdőkben

A Pécs környéki és Baranya megyei állami erdőket kezelő Mecsekerdő Zrt. régóta arra törekszik, hogy partneri viszonyt létesítsen a rendőrséggel. Május elején ezért tartottak közös partnerségi konferenciát, melyen a fő téma az erdei közlekedés, különösen az erdei motorozás, quadozás volt. Az együttműködés következő lépése egy júniusi közös akció lesz, mely során a rendőrség fokozottan ellenőrzi az erdőben illegálisan quaddal és motorkerékpárral közlekedőket. Tovább >>>

Prof. Dr. Faragó Sándort az MTA levelező tagjává választották

Száztíz, a közös akadémiai jelöltlistára felkerült kutató közül, az Akadémikusok Gyűlése megválasztotta az MTA új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjait a május 3-ai ülésén.

Tovább >>>

Fokozottan ellenőriznek a rendőrök a nógrádi erdőkben

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak - írja a police.hu. Tovább >>>

Motorosok és quadosok ellen léptek fel az Veszprém megyei erdészek és rendőrök

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. erdészeti és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti szakszemélyzete 2021. április 10-én ellenőrzést tartott Hajmáskér és Várpalota lőtéri erdőterületein, aminek célja elsődlegesen az erdőterületen jogosulatlanul tartózkodók ellenőrzése volt, az illegális terepmotorozás, quadozás, offroadozás visszaszorítása érdekében.Tovább >>>

Se jogosítvány, se biztosítás, mégis az erdőben motoroztak és quadoztak

Lekapcsoltak egy krosszmotorokkal és quadokkal közlekedő fiatalokból álló baranyai bandát Bátaapátiban. A település körzeti megbízottja nyolc Baranya megyei fiatal ellen tett feljelentést, mert hatósági jelzés- és felelősségbiztosítás nélküli motorokkal közlekedtek erdős területen. Akadt köztük egy 13 éves fiú is, aki szülei engedélye és jogosítvány nélkül motorozott.Tovább >>>

Forrnak az indulatok az illegálisan erdőkben motorozók miatt Somogyban

Huszonkilenc somogyi gazda, polgármester és vadásztársasági elnök adott ki közös nyilatkozatot az erdőket felszántó illegális motorosok miatt, ugyanis egyre gyakoribb a terepjárós, quad- és terepmotoros forgalom a külső-somogyi településeken.Tovább >>>

Új STIHL eszközökön gyakorolhatnak a barcsi erdésztechnikus diákok

A barcsi Dráva Völgye Technikum erdész tanulói mostantól új STIHL gépekkel is gyakorolhatnak, miután az iskola három Stihl FS 360 C-EM és három Stihl FS 410 C-EM fűkaszával, valamint a jövő technológiáját képező Stihl MSA 220 C-B akkumulátoros láncfűrésszel gazdagodott. Mindezek mellett ráadásul egy magasnyomású mosót is beszereztek, hogy az intézmény gépei se legyenek koszosan, sarasak többé.Tovább >>>

<< < 2. / 10. oldal > >>