Keresési találatok erre a cimkére: Afrika

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat hazánkban

A csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság visszavonta a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Csongrád–Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben is.

Tovább >>>

Miként enyhítik a változatos erdők a klímaváltozás hatásait? Videót készíthetünk a témában!

Videópályázatot hirdet a természetes erdők klímavédelemben betöltött szerepéről a WWF Magyarország - közölte a szervezet.

Tovább >>>

Nőtt a rezervátumi minősítést kapott törzsültetvényi erdőterületek nagysága hazánkban

A klímaváltozás okozta felmelegedés elleni küzdelem, valamint erdeink állapotának megőrzése elképzelhetetlen az erdősített területeink védelme, különösen ezek változatos genetikai állományainak fenntartása nélkül. Bizakodásra ad okot, hogy a törzsültetvények nagysága évről évre nő, emellett pedig lényeges, hogy e nélkülözhetetlen tevékenységre áldozó erdőgazdálkodók kompenzálása is fontos szempont hazánkban.

Tovább >>>

Itt tájékozódhatunk a horvátországi ASP járvány alakulásáról

Településlistával és az EU-s térképes kereső elérhetővé tételével is segíti a magyar gazdálkodókat a Nébih, hogy könnyebben tájékozódhassanak a horvátországi ASP járvány legfontosabb információiról. 

Tovább >>>

Közösen ellenőrizték az erdőket a rendőrök és a VERGA erdészei

Július végén a rendőrök és az erdészek közösen járták be a VERGA Zrt. kezelésében lévő erdőterületeket – hívja fel a figyelmet az erdőgazdaság.

Tovább >>>

Új generáció a dobogón, Strúbel Bence ismét győzött – Ilyen volt a karádi STIHL Timbersports favágó verseny

Meglepő hibázások, fülledt meleg, feladott továbbjutás, kétszer is kieső versenyző, hibátlan bajnok és új generációs dobogósok. Röviden így lehetne összefoglalni a július 29-i, karádi STIHL Timbersports felkészülési versenyt, amit megkérdőjelezhetetlenül a 21 éves Strúbel Bence nyert meg - zsinórban a negyedik felnőtt megmérettetését. Mögötte a mindössze egy éve versenyző dányi Szabó Péter állhatott dobogóra, míg Andráska Zoltánnak is meglett a régóta áhított dobogós eredmény.

Tovább >>>

Ezzel a géppel valódi élmény lesz a kerti ágvágás

Ha a valaki egyszer használni kezdi, azonnal rájön, hogy a kert körüli munkák szinte elképzelhetetlenek lesznek a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó fűrész nélkül. Sokoldalúan használható, kényelmes, rugalmas és méretéhez képest rendkívül erős, mindezek mellett pedig könnyen karbantartható és rendkívül megbízható.

Tovább >>>

A  Roth-féle szálalótömbben végeztek fakitermelés jelölést

A szakmai körökben közismert Roth-féle szálalótömbben – azon belül is a Sopron 182/B erdőrészletben – közösen végeztek fakitermelés jelölést a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Soproni Egyetem Erdőműveléstani Tanszék munkatársai. A szakmai munkába a nyári gyakorlatot a Soproni Erdészetnél töltő erdőmérnök hallgatók is részt vettek.

Tovább >>>

Útkarbantartására írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a „Zsigárdi út II. ütem karbantartás” (Homokkomárom 061/2, 066, 072/2 hrsz.) munkára.

Tovább >>>

Egyre profibbak a tűzifacsalók

Több helyről is jelentették azokat a csalókat a Nébih-nél, akik valósnak tűnő, a szükséges azonosítókkal is ellátott szórólapokon hirdettek tűzifaeladást. A hatósági ellenőrzés végül kiderítette, hogy a szórólapon szereplő minden adat hamis. Az eset is bizonyítja, a csalók egyre jobban igyekeznek a legális kereskedés látszatát kelteni, így a vásárlók részéről ma már elengedhetetlen az éberség és az adatok előzetes ellenőrzése.

Tovább >>>

Több térségben is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

A kánikula és az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárás miatt a hatóság 2023. július 12-től kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Borsod -Abaúj -Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben is tovább él.

Tovább >>>

Csökkent az ASP kockázati területek nagysága hazánkban

Jelentősen csökkent az afrikai sertéspestis (ASP) kockázati területek nagysága Magyarországon, amely lehetővé tette a járványügyi korlátozások enyhítését – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Tovább >>>

A vasúti fafuvarozás fejlesztéséről egyeztettek
Sajtóközlemény

A vasúti fafuvarozás fejlesztéséről egyeztettek

Önkéntes erdei hulladékgyűjtési akció során elemezték a vasúti fafuvarozás fejlesztésének lehetőségeit nyolc erdészeti vállalat döntéshozói a Rail Cargo Hungaria (RCH) és a Rail Cargo Logistics - Hungaria (RCL-HU) menedzsmentjével. Az évente hagyományosan megrendezett erdőtisztítási esemény résztvevői értékelték a lakossági tűzifaprogram logisztikai megvalósításának eredményeit, és tájékozódtak a vasúti faexport kilátásairól is.

Tovább >>>

Japán legészakibb kísérleti erdeje a jövő fejlődését mutatja be

Japán kísérlei erdejében rengeteg kutatás zajlik, miközben egyensúlyt kívánnak teremteni a fakitermelés és a fenntarthatóság között.

Tovább >>>

Dráma, feszültség, izgalom - Strúbel Bence nyerte a STIHL Timbersports emlékversenyt, de nem sokon múlt

Minden idők talán legizgalmasabb, legfordulatosabb küzdelme zajlott Mátraházán, a 2023-as STIHL Timbersports Martin Komárek Emlékversenyen, aminek komoly tétje volt. Itt derült ki ugyanis, hogy ki vehet részt a nemzetközi kvalifikációs tornán, ami akár egyéni világbajnoki szereplést is jelenthet nemzeti színekben.

Tovább >>>

<< < 5. / 59. oldal > >>