VIDEÓ – Ez a STEYR mindent tud, amire az erdőben szükség lehet

erdeszeti_steyr_magtar_2Nincs olyan traktorral elvégezhető erdészeti feladat, amire egy erdői munkára szabott STEYR ne lenne kiváló. Ezt a márka nyugaton nap mint nap bizonyítja, de a hazai szakemberek is kezdik felismerni a piros-fehér gépek előnyeit, amiket nemcsak a szántóföldeken lehet kiaknázni.

A Mezőfalván június elején megrendezett NAK Szántóföldi Napokon a Magtár Kft. egy hathengeres 6145-ös Profi CVT traktort mutatott be erdészeti kivitelben. A STEYR esetében már az alapgép is megfelel minden elvárásnak, ami egy erdészeti munkához szükséges, így gyakorlatilag csak külső opciók kellenek ahhoz, hogy kezdődjön a zúzás, a közelítés, a rakodás vagy éppen az aprítás.


Szerkesztő-riporter: Gribek Dániel
Operatőr-vágó: Kovács Zoltán

A gépet ellátták teljes alvázvédelemmel, váltóvédelemmel, első híd-védelemmel, de lemez óvja az üzemanyag- és AdBlue tartályt, valamint egy fülkevédő keret is került a traktorra. A bemutatott gépen különlegesség, hogy a hátsó üvegnél rácsozás és szentenderd üvegezés helyett egy 12 milliméter vastag polikarbonát anyagot építettek be a traktorba. Az erőgép természetesen Nokian erdészeti gumikkal szerelt, ami erősített oldalfallal rendelkezik, de maga a felni is megerősített kivitel, a szelepsapkákat pedig szintén speciális védelemmel látták el.

Gribek Dániel

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?