Online mutatják be a Ponsse legújabb termékeit

A Ponsse kiváló új termékeket hoz forgalomba a fenntartható fakitermelés termelékenységének javítása érdekében. Az új megoldásokat az ügyfelekkel közösen, az ő igényeiknek megfelelően fejlesztettük ki. A PONSSE Scorpion Giant fakitermelő és a PONSSE Mammoth szállító ergonómiáját és termelékenységét tekintve megfelel a modern erdőgazdálkodás legmagasabb követelményeinek.

Online mutatják be a Ponsse legújabb termékeit

Ezek az új termékek megerősítik pozíciónkat a felelős fakitermelési megoldások egyik vezető erdészeti gép gyártójaként a világon. Mindkét új termék fejlesztése a jobb ergonómiát, biztonságot és használhatóságot, valamint a fülkéből való jobb kilátást célozta meg. Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon jól sikerült, és örömmel mutatjuk ma be ezeket az új termékeket ügyfeleinknek itt, a svédországi Surahammarban

mondja Marko Mattila, a Ponsse Értékesítési, Marketing és Szolgáltatási igazgatója.

PONSSE Scorpion Giant – teljesítmény különféle körülmények között

A PONSSE Scorpion Giant csak a termelékenység és az erő tekintetében tekinthető óriásnak. Az új fakitermelő kiegészíti a 2021-ben teljesen frissített Scorpion termékpalettát. Az ügyfelek igényeinek megfelelően a Scorpion Giant típust úgy fejlesztették ki, hogy nagyobb vonóerőt biztosítson, ami segít a gépnek mozgékony lenni még kihívásokkal teli körülmények között is, beleértve a havat, a meredek lejtőket és a puha terepet. Az emelőerő tekintetében saját osztályt képvisel, a nagyobb törzsek kezelését is beleértve. „Bár a Giant a Scorpion paletta legerősebb fakitermelője, összességében mégis a Bear a legerősebb fakitermelőnk. A Scorpion Giant típust sokoldalúsága teszi különlegessé, mert lehetővé válik a különféle helyeken történő üzemeltetése, mivel felszerelhető a PONSSE H6, H7, H7HD Euca vagy H8 fakitermelő fejekkel”, mondja Mattila úr.

Egyedülálló ergonómia

A fülke-ergonómia és a használhatóság a biztonság fejlesztése mellett a Ponsse kutatás és fejlesztés egyik vezető támpontja volt az elmúlt években. A PONSSE Giant egy darabból álló szélvédővel rendelkezik, amely a fülke tetejéig nyúlik, még jobb kilátást biztosítva a kezelő számára, és minden körülmények között biztonságos munkavégzést biztosít. A fülke munkaterülete olyan, mint egy praktikus és csendes iroda, kilátással, amelyet úgy alakítottak ki, hogy garantálja a kezelő kényelmét és jóllétét.

A Scorpion Giant számos, a Scorpion termékcsaládból ismert megoldást tartalmaz, amelyeket még tovább fejlesztettek. Ezek közé tartozik a megnövelt vonóerő és a nagyobb teljesítményű C50+ daru, amelynek villás gémje kiváló rálátást biztosít a fakitermelési helyszínre. A Scorpion Giant a más Scorpion modellekből ismert egyedi aktív szintező és stabilizáló rendszerekkel is rendelkezik. A Scorpion Giant a rendkívül fejlett és modern Opti 5G rendszerrel és az Opti 8 érintőképernyős számítógéppel kapható.

PONSSE Opti 5G – a legmodernebb információs rendszer a piacon

A PONSSE Opti 5G a legmodernebb információs rendszer a piacon. Zökkenőmentes és gyors működése teljesen új szintre emeli a felhasználók élményét. A nagy teljesítményű C50+ daru az Opti 5G információs rendszerrel kombinálva teljesen új módot kínál a daru vezérlésére és a működési hatékonyság javítására a PONSSE fakitermelő Active Crane –nel együtt. A fakitermelő Active Crane segítségével a kezelő közvetlenül vezérelheti a fakitermelőfej mozgását, ahelyett, hogy csak a daru egyes műveleteit irányítaná. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a daru vezérlése helyett a fafeldolgozásra összpontosítson. Az opcionálisan elérhető fakitermelő Active Crane működéséhez az Opti 5G vezérlőrendszer szükséges, amely jelenleg bizonyos piaci területeken áll rendelkezésre a Scorpion termékcsalád fakitermelőin. Az Active Crane elérhetőségét más gépmodellekre és piaci területekre is ki fogjuk terjeszteni.

PONSSE H8 – a következő generációs fakitermelőfej

Az új PONSSE H8 fakitermelőfej erőteljes adagolással, erős fogással és masszív, de mozgékony vázzal rendelkezik. A fűrészegység területe még szélesebb, így a fakitermelőfej kiváló választás nagy átmérőjű fák esetén is. A fakitermelőfej felszerelhető a termékpalettánk legerősebb fakitermelőire, mint a PONSSE Ergo, Scorpion Giant és Bear. A Ponsse által kifejlesztett és kiépített Opti vezérlőrendszer automatikus funkciói a fa átmérőjének megfelelően szabályozzák az adagolási sebességet és a fűrészmozgást, valamint gyors és precíz fűrészelést biztosítanak. Az Active Speed funkcióval a fekitermelőfej működési sebessége a fafajtól és a törzsátmérőtől függően állítható. Az új H8 fakitermelőfejjel a munka a törzs méretétől függetlenül termelékeny és gördülékeny.

PONSSE Mammoth szállító – soha nem látott teherbírási kapacitás

A termelékenység szempontjából a 25 tonnás teherbírású, erőteljes PONSSE Mammoth szállító a Ponsse szállítókínálatát új kategóriára bővíti. A fokozatmentes áttételű sebességváltó (CVT) rendszerrel és a K121-es rakodóval felszerelt Mammoth robusztus vázszerkezetei és szupererős hidraulikája gondoskodik a nagyméretű törzsek és nehéz terhek könnyű szállításáról, még a legnagyobb kihívást jelentő terepen is. Ponsse_MAMMOTH_sisältöartikkeli_worldpremiere_3_930x525

 

Az ergonómia minden részletére figyeltek a Mammoth fejlesztése során

A PONSSE Mammoth szállító esetén minden lépésnél figyelembe vették a kezelő ergonómiáját. Az új szállító a legnagyobb termelékenységet nyújtja hosszú vezetési távolságok esetén. Kevesebb vezetési idő szükséges, mivel egyszerre több törzs szállítható.

Új funkciók a jobb termelékenység érdekében

Az egyik legkiemelkedőbb újdonság a PONSSE Active Seat, amelyet az erdészetigép-kezelők igényei szerint fejlesztettek ki. Az új Active Seat javítja a használhatóságot, mivel a daru mozgásának megfelelően fordul és követi a munkakörnyezetet, növelve az erdészetigép-kezelő termelékenységét. A Ponsse által kifejlesztett Active Seat csak a PONSSE erdészeti gépekhez érhető el. A PONSSE Mammoth a PONSSE Active Cabin egységgel van felszerelve, amely egy hatékony fülkefelfüggesztési rendszer egyszerű szerkezettel. A fülkét érő hatások elnyelésével segíti az erdészetigép-kezelőket abban, hogy a hosszabb műszakok során is kényelmesen dolgozhassanak. A Mammoth mellett az Active Cabin a Buffalo, az Elephant és az Elephant King szállítókhoz is elérhető.   A Mammoth mellett az Active Cabin a Buffalo, az Elephant és az Elephant King szállítókhoz is elérhető. A Mammoth hosszú hátsó vázzal szerelhető fel, amely lehetővé teszi például a túlméretezett törzsek szállítását Dél-Amerika ültetvényeiről. A Mammoth a Ponsse termékcsalád legnagyobb rakterével rendelkezik: 6,8 vagy 8,0 m2, a vásárlók választásától függően. A PONSSE Active Crane egy rakodóvezérlő, amellyel a kezelő az egyedi funkciók helyett a fogási mozgásokat vezérli, így hatékonyan tud koncentrálni a rakodóval végzett munkára. Az Active Crane könnyen vezérlhető két kar segítségével, amelyek közül az egyik a talajtól számított fogási magasságot, a másik pedig a mozgás irányát szabályozza.

Az új PONSSE Active Manual szolgáltatás videókon keresztül nyújt segítséget és útmutatást

A PONSSE Active Manual egy kezelési és karbantartási kézikönyv szolgáltatás, amely videókkal segíti az erdészetigép-kezelők mindennapi munkáját. A vizuális PONSSE Active Manual egy kezelési kézikönyv szolgáltatás, amely mobileszközökön fut, és azzal egészíti ki a jelenlegi kezelési kézikönyvet, hogy videókat kínál a kézikönyv mellé. A PONSSE Active Manual az Apple és Android alkalmazás-áruházakban érhető el. 

Regisztrácó az online bemutatóra