Rengeteg munkát adott az erdőtüzek eloltása a lánglovagoknak a hétvégén

gorgeteg_erdotuzA hosszú hétvége során tizenhárom szabadtéri tűzhöz vonultak Somogy megye tűzoltó egységei, amelyek között volt néhány négyzetméternyi és hét hektárra kiterjedő is – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Darány külterületén vágástéri hulladék égett és a nagy szélben a lángok továbbterjedtek egy közeli fenyves aljnövényzetére is. A terület felderítésében és a tűzoltás utáni átvizsgálásában a helyi erdész szakember is közreműködött. A barcsi és a szigetvári hivatásos tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette, amely biztonságos távolságra vitte a tűz által még nem érintett farakatokat. A tűz egy hektáron okozott pusztítást, ám a lángok a koronaszintet nem érték el.

Fotók: katasztrófavédelem

Fotók: katasztrófavédelem

Görgeteg külterületén mintegy öt hektáros területen foltokban égett az erdő aljnövényzete. A helyszínre a nagyatádi és a barcsi hivatásos, valamint a görgetegi önkéntes tűzoltók vonultak, akik öt vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték az oltást. Az egységek munkáját nehezítette az erős szél, amelynek hatására a lángok gyorsan terjedtek. Végül a tűz mintegy hét hektárra terjedt ki, amelyet a tűzoltóknak két óra alatt sikerült megfékezni.

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?