Erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzése és vizsgáztatása 2022-ben

kiczko_erdeszeti_szakszemelyzetA Nemzeti Földügyi Központ tájékoztatja az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzetet, hogy a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés szerinti jogosulti alapképzés távoktatásos formában, a jogosulti vizsgáztatás a pandémia helyzettől függően jelenléti vagy online vizsga formájában kerül megrendezésre.

Az alapképzésre az Agrárminisztériumban erdőgazdálkodási szakterületen vagy az erdészeti hatóságnál erdészeti hatósági vagy erdészeti igazgatási munkakörben, kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak is jelentkezhetnek.

A jogosulti alapképzés és a vizsga elsősorban a kétéves szakmai gyakorlatot teljesítő erdészeti szakszemélyzet, illetve a szintén minimum kétéves szakmai gyakorlati idővel rendelkező, az előzőekben részletezett kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak részére van meghirdetve.

2022-ben összesen két jogosulti alapképzés indul. Az érintett szakszemélyek az alábbi képzés és vizsga időpontok közül választhatnak.

nfk_kepzes

Az adott jogosulti alapképzésre és vizsgára a meghirdetett jelentkezési időtartamon belül lehet jelentkezni a Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) honlapján elhelyezett linken keresztül. A linket a jelentkezési időtartam kezdetekor fogjuk elérhetővé tenni a Jelentkezés nevű tájékoztatóban, amely az alábbiakban, a Vizsgaszabályzat alatt lesz elérhető.


Információ az alapképzésről


Vizsga


Vizsgaszabályzat


A képzéssel kapcsolatos kérdések az erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu e-mail-címre küldhetőek.

Budapest, 2022. január

 Czirok István
főosztályvezető
Nemzeti Földügyi Központ
Erdészeti Főosztály

kiczko_erdeszeti_szakszemelyzet_cl

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?