Két új 50 tonnás lánctalpas rakodógépet mutat be a Volvo

volvo_bemutatoDecember 8-án, online mutatja be két új kotrógépét a Volvo – tájékoztatott a gyártó. Az 50 tonnás szegmensben két modell érkezik, az EC530E és az EC550E, amelyekkel ebben a szegmensben is teljessé válik a vállalat portfóliója.

Volvo EC530E lánctalpas rakodó

A Volvo EC530E lánctalpas rakodó 53 140 – 57 300 kilogramm súlyú, a motorteljesítménye 340 kW, kanálmérete 2,4 és 4,2 köbméter lehet. A rakodó a gyártó szerint egy 60 tonnás géptől elvárható teljesítményt nyújt, miközben ugyanolyan megbízható és tartós. 25 százalékkal nagyobb az üzemanyag-hatékonysága, emellett pedig 20 százalékkal nagyobb termelékenységet biztosít. Az új generációs elektrohidraulika forradalmi megoldást jelent, miközben a fejlesztők a kezelő kényelmének biztosítására is gondoltak.

volvo_50_1_rakodogep

Az Independent Metering Valve Technology (IMVT) a Volvo legújabb úttörő innovációja. Ez az elektrohidraulikus rendszer az iparág legfejlettebbje, ami intelligens elektronikus vezérlést biztosít, méghozzá több vezérlési változóval, mint a hagyományos mechanikusan kapcsolt hidraulikus rendszer. Az eredmény a kiváló irányíthatóság és a maximális hatékonyság.

volvo_rakodogep

Még több információ a Volvo EC530E lánctalpas rakodógépről >>>

Volvo EC550E lánctalpas rakodó

A Volvo EC550E lánctalpas rakodó valamivel nagyobb, 53 740 – 58 000 kilogramm súlyú, a motorteljesítménye és kanálmérete ugyanakkor megegyezik a könnyebb testvérével.

volvo_50_2_rakodogep

A kezelők kényelme a gép kialakításánál elsődleges fontosságú volt, miközben arra is figyeltek, hogy a kezelhetőség is minél egyszerűbbé, biztonságosabbá váljon. A vezető számos funkció közül választhat, azokat ráadásul priorizálni is lehet. A gépkezelők könnyedén beállíthatják a gép sebességét, ami ideális a precíziós feladatok elvégézésére is. Az emelési és szállítási műveleteknél a kúszó üzemmód független szivattyúáramlást használ menet közben, hogy lassabb haladás mellett is állandó sebességet tartson fenn. Mindezek mellett az egyszerű kezelhetőség és a kezelő fáradtságának csökkentése érdekében az opcionális Comfort Drive Control lehetővé teszi azt is, hogy a pedálok használata helyett egy fejlett, mutatóujjas markolatú joystick-görgővel kormányozzák a gépet.

volvo_joystick

Még több információ a Volvo EC550E lánctalpas rakodógépről >>>

Munkaeszközök széles választéka

Az új lánctalpas rakodók mellé is számos gyári tartozékot kínál a Volvo: gyorscsatlakozókat, kanalakat. Ezeket úgy tervezték, hogy egy szilárd és megbízható egységet hozzanak létre a géppel, miközben gyorsabb és üzemanyag-takarékosabb munkát szavatoljanak. A gépeket felkészítik a szükséges segédcsövekkel is a hidraulikus tartozékokhoz.

volvo_kanal

Amennyiben élőben is megtekintené a két gép hivatalos premierjét, IDE kattinva talál több információt a nemzetközi eseményről >>>

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?