A Toyota Hilux lett az év pickupja

toyota_hiluxA Yarisnak márciusban odaítélt Év Autója 2021 díj után most a Hilux-ot érte nem mindennapi elismerés az Év Pickupja 2022/2023 díj odaítélésével. A neves szakújságírókból álló nemzetközi zsűri nagyra értékelte a Hilux új, erőteljes és kifinomult hajtásláncát, kiváló kezelhetőségét, illetve a legendás minőségét, tartósságát és megbízhatóságát.

A Toyota Hilux nyerte el a 2022/2023-as Év Pickupja díjat. A közepes méretű kisteherautóknak járó rangos díj átadása a franciaországi Lyonban, a Solutrans 2021 kiállításon zajlott.

„2009 óta minden második évben átadják a Nemzetközi Pick-up Díjat (IPUA) az aktuális üzleti élet leghatékonyabb egytonnás pickup modelljének” – mondta el Jarlath Sweeney, a megmérettetést szervező Év Haszonjárműve Díj zsűrijének elnöke. „Mint világszerte elérhető multifunkciós járművek, a termékek és a piacok is folyamatosan fejlődnek, és számtalan márka helyezi egyre magasabbra a lécet a teljesítmény, a biztonság és a vezető-, valamint utaskomfort tekintetében.”

A többszörös díjnyertes Hiluxot az Év Haszonjárműve Díj szakértő testületből álló zsűrije tüntette ki ezzel az új elismeréssel, amelyet nem csupán az új, erőteljes és kifinomult hajtáslánca, hanem a kiváló kezelhetősége és természetesen a legendás minősége, tartóssága és megbízhatósága okán érdemelt ki. Ugyanakkor a világ kettős felhasználású, szabadidős és városi piacokon tapasztalt egyre nagyobb vonzerejét is értékelték.

toyota_hilux_2

1968. március 21-én leplezték le az első generációs Hiluxot Japánban, majd egy évvel később az európai piacon is bemutatkozott a modell. Azóta a Hilux pickup a Toyota palettájának egyik legsikeresebb típusává vált. Ma a Hiluxot hat különböző országban gyártják, és a világ 180 országában és régiójában árulják. Világszerte több mint 18 millió elkelt példányával ez a modell a világ legkedveltebb pickupja.

Mindemellett pedig megérkezett a 2,8 literes erőforrással, valamint továbbfejlesztett közúti és terepes képességekkel frissített Hilux is.

(Agrofórum Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?