2016 óta 160 milliárd támogatást kaptak az erdőgazdálkodók, folytatódik az erdősítés

erdeszeti_tamogatas_7Az agráriumon belül kiemelten fontos a szerepe az erdőgazdaságnak, ezen ágazat fejlesztésére 2016 óta 160 milliárd forint értékben nyújtott támogatást a tárca – mondta Feldman Zsolt szerdán egy csévharaszti sajtótájékoztatón.
Az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kiemelte, hogy az erdők némileg ellensúlyozhatják a klímaváltozás káros hatásait, ezért is örvendetes, hogy az elmúlt két évben a gazdálkodók körében élénkült az érdeklődés az erdőtelepítés iránt. Legutóbb például 4000-en nyújtottak be e célra pályázatot, közülük 3000-en nyertek, összesen 36 milliárd forint értékben.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezõgazdaságért és vidékfejlesztésért felelõs államtitkára az erdõsítési támogatás eredményérõl tartott sajtótájékoztatón Csévharaszton 2021. október 6-án. Az ágazat fejlesztésére 2016 óta 160 milliárd forint értékben nyújtott támogatást a tárca. MTI/Illyés Tibor

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezõgazdaságért és vidékfejlesztésért felelõs államtitkára az erdõsítési támogatás eredményérõl tartott sajtótájékoztatón Csévharaszton 2021. október 6-án. Az ágazat fejlesztésére 2016 óta 160 milliárd forint értékben nyújtott támogatást a tárca.
MTI/Illyés Tibor

Feldman Zsolt elmondta, hogy az érdeklődésre tekintettel a tárca a pályázat határidejét 2022 végéig meghosszabbította és 2023-ban is lehet majd támogatásért jelentkezni. A távolabbi cél, hogy az ország területének 22 százalékát borító erdők területe 2030-ra 27 százalékra növekedjen – tette hozzá.
Zambó Péter, az AM erdőkért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a pandémia időszaka fokozottan ráirányította a figyelmet az erdők sokoldalú szerepére. A bezártság, az utazási korlátozások kényszerében több millióan keresték fel erdeinket. A klímaváltozás káros hatásainak mérséklése mellett így megerősödött az erdők egészségvédelmi szerepe is – mondta.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezõgazdaságért és vidékfejlesztésért felelõs államtitkára, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdõkért felelõs államtitkára és Mocz András, a Magán Erdõtulajdonosok és Gazdálkodók Szövetségének elnöke (b-j) az erdõsítési támogatás eredményérõl tartott sajtótájékoztatón Csévharaszton 2021. október 6-án. Az ágazat fejlesztésére 2016 óta 160 milliárd forint értékben nyújtott támogatást a tárca. MTI/Illyés Tibor

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezõgazdaságért és vidékfejlesztésért felelõs államtitkára, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdõkért felelõs államtitkára és Mocz András, a Magán Erdõtulajdonosok és Gazdálkodók Szövetségének elnöke (b-j) az erdõsítési támogatás eredményérõl tartott sajtótájékoztatón Csévharaszton 2021. október 6-án. Az ágazat fejlesztésére 2016 óta 160 milliárd forint értékben nyújtott támogatást a tárca.
MTI/Illyés Tibor

A fával borított területek gyarapítása során fontos cél, hogy a klímaváltozásnak ellenálló, ökológiailag stabil erdők létrejöttét segítsük. Ezért a Vidékfejlesztési Programban megerősítették és kiterjesztették az erdei biodiverzitás növelését szolgáló támogatási elemeket, melyek sikerét jól mutatja, hogy az új erdőtelepítések több mint felét őshonos fajokkal, elsősorban tölggyel valósították meg a gazdák – emelte ki az államtitkár.

(MTI)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?