Újfehértói vadászbaleset: felfüggesztett börtönbüntetést javasol az ügyészség

erdo2Felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbírság kiszabását javasolja az ügyészség azzal a vadásszal szemben, akinek egy véletlenül leadott lövése tavaly májusban több mint két kilométerrel távolabb halálra sebzett egy férfit Újfehértón. Az ATV Híradójának riportja.

Tavaly májusban egy újfehértóti utcában halálos lövés érte az egyik ott lakó férfit, mint kiderült, a lövést vadászat közben adták le több mint két kilométerre onnan. Később az is kiderült, ketten vadásztak, közülük az egyik elkérte a társa fegyverét, mert olyat akart vásárolni.

“A fegyvert az ég felé tartva kibiztosította, eközben egy vétlen lövést adott le. Ugyanebben az időben, több mint két kilométerre az udvarán tartózkodott a sértett, akit sajnálatos módon, ez a vétlen lövedék eltalált. A lövés lapocka környékén érte a sértettet, áthatolt a testén és több létfontosságú szervet is roncsolt” – nyilatkozta az ATV Híradójának Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség szóvivője.

A baleset után a megyei vadászkamara elnöke azt mondta, hogy az ilyen eset nagyon ritka: “Nagyon sok véletlen játszott össze abban, hogy ilyen távolról pont egy embert talált el a kilőtt lőszer” – fogalmazott.

vadaszcucc

“Ebben az esetben az lehetett a probléma, hogy nem mérlegelték ezt a két-három ezer méteres minimumot és a golyó útjában nem volt olyan zárt növényzet, vagy erdő, vagy építmény, ami megfoghatta volna a golyót” – mondta még májusban a Forgács Barna, a megyei vadászkamara elnöke.

A balesetben használt lőszerről a szakértő megállapította, hogy akár 6 km-es távolságig képes ölni. A figyelmetlen vadász ellen az ügyészség most emelt vádat, foglalkozás körében, gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, amiért felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbírság kiszabását javasolják a bíróságnak.

(atv.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?