Átadták a 17 000. Ponsse erdészeti gépet

12_ponsse-2015-model-series_anniversarygalleryA PONSSE gyár vieremä-i gyártósoráról legördült a 17 000. Ponsse erdészeti gép. Az augusztus közepén gyártott PONSSE Elk a Kuusmoto Oy cégnél kezdi meg pályafutását.

„Különleges kiváltság, hogy átadhatom a 17 000. PONSSE gépet a finn Kuusmoto Oy-nak. Szeretném megköszönni Kuusmoto bizalmát és fantasztikus együttműködését, miközben együtt folytatjuk utunkat” – mondta Marko Mattila értékesítési-, szerviz- és marketing igazgató.

A 2014-es alapítású Kuusmoto Oy jelenleg 17 embert foglalkoztat. A finn Lappföld hét településének környezetében végzi tevékenységét, a vállalatnak összesen kilenc PONSSE gépe van. „Örülünk, hogy megkaptuk ezt a kiváló gépet. Tervünk, hogy a jubileumi géppel Posio és Ranua térségében fogunk dolgozni. Remek kiegészítője lesz a flottánknak ” – nyilatkozta Tomi Kuusela, a Kuusmoto Oy ügyvezető igazgatója.

PONSSE Elk – kompakt és agilis közepes méretű gép, rendkívül sokoldalú rakfelületi lehetőségekkel. Az Elk kitűnő választás, ha gazdaságos, de nagy teljesítményű gépre van szüksége a gyérítéses fakitermeléshez. Kompakt kialakítása jó manőverezőképességet kölcsönöz, míg a nagyobb gépekkel közös alkatrészei erőteljes és tartós eszközzé teszik, méretéhez képest kimagasló teherbírással. Az erős motor, a lenyűgöző nyomaték, és az erős rakodódaru komfortossá teszi a munkát, különösen akkor, ha a kezelő a piac legtágasabb kabinját élvezheti, beleértve az ergonómikus kezelőszerveket is.

A 17.000. Ponsse átadása Finnországban (Fotó: ponsse.com)

A 17.000. Ponsse átadása Finnországban (Fotó: ponsse.com)

A 2005-ben bevezetett típusból a gyártó összesen 947 PONSSE Elk forwardert gyártott és szállított több mint 20 országba. A mérföldkőként legyártott gép kihívásokkal teli körülmények között, a COVID-19 világjárvány csúcsán készült el, az alkatrészek elérhetőségének és szállításának globális kihívásai közepette. A társaság működése és növekedése a kivételes körülmények ellenére is sikeresen folytatódott. A Ponsse irányelve mindig a közös munka volt, ami nagy erőt adott a nehéz időkben is. Einari Vidgrén álmaként kezdődő családi vállalkozás gépei, ma már több mint 40 ország erdőgazdálkodásában dolgoznak.

Minden PONSSE erdészeti gépet továbbra is a finnországi Vieremäben gyártanak. A Ponsse üzleti tevékenységében nagy hangsúlyt fektetnek a környezetbarát fakitermelésnrk, és az ügyfélközpontú kutatás-fejlesztésnek.

További információ a Ponsse gépekkel kapcsolatosan a hazai forgalmazótól érhető el:
Forest Power Kft.
Bálint András,
E-mail: andras.balint@forestpower.hu
Tel.: +36 30 7198544

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?