Fontos tájékoztató rendészeti feladatokat ellátó erdészeti szakszemélyzet részére

erdeszeti_szakszemelyzetA 2012. évi CXX. törvény (rendészeti törvény) erdészeti szakszemélyzetre vonatkozó rendelkezéseit módosították, azok 2021. augusztus 1-én lépnek hatályba.

A módosítás értelmében:

– 2021. augusztus 1-től a rendőrhatóságnál már nem az erdészeti hatóságnak, hanem az erdészeti szakszemélyzet tényleges munkáltatójának kell kezdeményeznie a rendészeti szolgálati igazolvány és jelvény kiadását. A szakszemélyzet ez irányú kérelme az illetékes erdészeti hatósághoz már nem nyújtható be.

– Az erdészeti szakszemélyzet részére 2021. augusztus 1-ig kiadott rendészeti szolgálati igazolványok és jelvények 2022. április 1-ig lesznek érvényesek. A tényleges munkáltatónak kell kérvényeznie a székhelye szerint illetékes rendőrhatóságnál az új kellékek kiadását. Az eljárás során a rendőrhatóság a régi kellékeket bevonja.

kiczko_erdeszeti_szakszemelyzet_cl

– Rendészeti feladatokat érvényes kellékek nélkül nem lehet ellátni. Az a rendészeti feladatokat ellátó erdészeti szakszemélyzet, akinél 2022. április 1-ig nem történik meg a kellékek cseréje, elveszti a rendészeti feladatokat ellátó erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolását. Az illetékes erdészeti hatóság hivatalból indított eljárás keretén belül törölni fogja az erdészeti szakirányítói névjegyzékben ezt a kiemelt besorolást. Ez a törlés kihatással lehet az erdészeti szakszemélyzethez kötődő erdészeti szakirányító vállalkozás(ok) működésére, jogosultságára is.

Megjegyzés: a rendészeti feladatokat ellátó erdészeti szakszemélyzet alatt a rendészeti feladatokat ellátó jogosult erdészeti szakszemélyzet is érteni kell.

(Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?