Azt hitte, nem kell senkinek a sarangba rakott fa, elvitte

nagykörűEgy erdész tett bejelentést a rendőrségre, miszerint Kunhegyes külterületén, a Nagykunsági Főcsatorna melletti egyik erdőrészletből ismeretlen személy eltulajdonított több mint hat erdei köbméter már kivágott és sarangba rakott, szállításra előkészített kocsányos tölgyet május 20. és június 7. között – írja a police.hu

A rendőrségi közlemény szerint a bejelentést követően a karcagi rendőrök széleskörű adatgyűjtésre kezdtek, ennek során hamarosan körvonalazódott a feltételezett elkövető kiléte. A férfit elszámoltatták a rendőrök és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt beismerő vallomást tett.

Kihallgatásakor elmondta, hogy

azt hitte, hogy nem kell senkinek a fakupac, mivel az már régóta ott állt az erdőben.

Elmondása szerint a fát azóta eladta.

Ez maradt Kunhegyesen (fotó: police.hu)

Ez maradt Kunhegyesen (fotó: police.hu)

További eset is volt a megyében

A szolnoki rendőröknek is falopás miatt kellett intézkedniük. Egy békéscsabai lakos tett feljelentést, mert 2020. december és 2021. május közötti időszakban ismeretlen személy Nagykörű külterületén, a tóaljai részen egy bekerítetlen földterületéről vágott ki és tulajdonított el 130 db juhar-, kőris- és nyárfát.

Azt egyenruhások megállapították, hogy a bűncselekmény feltételezett elkövetője egy 43 éves kőteleki lakos, akit előállítottak a Szolnoki Rendőrkapitányságra és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Falopás Nagykörűn (fotó: police.hu)

Falopás Nagykörűn (fotó: police.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?