Vadász és rendőr együtt ellenőrizte a nógrádi erdőket

vertes_erdesz_rendor_3Közös ellenőrzést tartottak a szécsényi rendőrök a polgárőrség tagjaival, valamint a község mezőőrével és hivatásos vadászával – írja a police.hu.

A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén, elsősorban Nagylóc község külterületén elhelyezkedő erdőkben, illetve természetvédelmi területen tartottak összehangolt, közös akciót az egyenruhások a Nagylóci Polgárőr Egyesület tagjaival, a község mezőőrével, valamint hivatásos vadászával.

“A 2021. június 4-én megtartott fokozott ellenőrzés célja az erdőterületekre engedély nélkül behajtó, az ott élő állatokat veszélyeztető, a növényzetet és természeti kincseinket szennyező gépjárművezetők – köztük motorosok, quadosok – kiszűrése, az erdészeti, természetvédelmi és a tulajdon elleni szabálysértések és jogsértések megelőzése” – tájékoztat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A hatóság tagjai kiemelt figyelmet fordítottak továbbá az orvvadászat megakadályozására, valamint az erdőterületeken engedély nélkül vadászó személyek kiszűrésére.

rendorseg

A rendőrök kisebb fokú szabálysértés elkövetése miatt egy személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, további három főt pedig figyelmeztettek.

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló összehangolt akciókra mind a rendőrkapitányság, mind Nógrád megye területén.

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?