Lezárt akta: Tolna megyei erdőkből lopták a fát

falopas_erdely-1024x768A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy tolnai társaság tagjai ellen folytattak, akik a megye több erdejéből loptak fát – tájékoztat a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy fakitermeléssel is foglalkozó cég munkatársa tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, akik a Szekszárd, Sötétvölgyben levő erdőből 2020. július közepén – a már korábban kitermelt és elszállításra váró – több köbméternyi ipari akácfát loptak el. 2020. július 27-én újabb feljelentés érkezett a rendőrségre, hogy a szintén a Sötétvölgyben levő erdőterületről ismeretlenek ismét nagyobb mennyiségű akácfát loptak el.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság rendészeti és bűnügyi állományának összehangolt munkája eredményeként 2020. július 28-án elfogtak egy 63 és egy 45 éves tolnai férfit. Az idősebb elkövetőnél tartott kutatás során az ellopott fa nagy részét meg is találták a nyomozók. Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök kiderítették, hogy a 63 éves férfi nemcsak Sötétvölgyben, hanem Tolna megye több pontján is lopott fát. Az idősebb elkövetőt, aki nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, munkatársaink őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Őt a Szekszárdi Járásbíróság 2020. július 30-án letartóztatásba helyezte, azóta is börtönben van.

05.17. falopás Tolna

A rendőrök a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a falopások kapcsán összesen hat embert hallgattak ki gyanúsítottként. A tolvajoknak különböző összetételben összesen hétrendbeli lopás miatt kell majd felelniük. A banda tagjai közül a 63 éves tolnai férfi letartóztatásban van elfogása óta, további egy személy más bűncselekmények elkövetése miatt került letartóztatásba, egy másik társuk pedig jogerős börtönbüntetését tölti azóta. Az ügyben a szekszárdi rendőrök az orgazdát, egy 30 éves dunaszentgyörgyi férfit, is gyanúsítottként hallgatták ki. Ő rendszeresen vásárolta meg a lopott fát az elkövetőktől, a nyomozók pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

A szekszárdi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.

(police.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?