STEYR Forest erőgépek: Ausztria legnépszerűbb erdészeti traktora

Az erdészetben széles körben használható traktorok a kiváló teljesítmény elérése érdekében. A Kompakttól a Multin át az Expert CVT, Profi S-Control 8, Profi CVT, CVT és Terrus CVT-ig: A STEYR erőgépei erdei használatra minősített erdészeti kiegészítőkkel és STEYR S-Brake funkcióval maximális biztonságot kínálnak.
STEYR Forest erőgépek: Ausztria legnépszerűbb erdészeti traktora
A STEYR erdészeti traktorok Ausztriában kiváló hírnévnek örvendenek — és ennek jó oka van: a 75 és 300 LE közötti széles modellválaszték minden erdei munkára megoldást kínál. A tanúsított, bevált és átfogó védelmi rendszerek és a STEYR S-Brake fékrendszer maximális biztonságot nyújtanak a gépkezelők és a gépek számára egyaránt. steyr_magtar_1 Ezen rendszerek magukban foglalják az alváz védelmét, beleértve a padlóvédő lemezt, az oldal védő lemezeket, az első tengely védelmét, az üzemanyag és AdBlue tartályok védőpaneljét és a motorblokk keretét is. A hatékony és mindenre kiterjedő védelmi csomag mellett a szervizhez szükséges összes hozzáférési pont minden modellen könnyen és egyszerűen elérhető.

First Class traktorok minden erdei munkára

A speciális célgépekkel ellentétben a STEYR erdészeti traktorok nagyon sokoldalúan használhatóak nem csak erdészeti célokra, hanem a modelltől függően más speciális munkák elvégzésre is. Minden modell tökéletes rövid és hosszú rönkök mozgatásához, kiközelítő kocsikkal vagy kábelcsörlőkkel való fakitermeléséhez, valamint hátsó rakodóval, daruval vagy pótkocsival történő rakodáshoz és szállításhoz. A Multi, az Expert CVT, a Profi széria, valamint az Impuls és Absolut CVT modellek is lehetőséget kínálnak a sövények és fák gondozása során az erdei mulcsozó, sövénynyíró és faaprító használatára. A faapríték előállítás során, az apríték készítő gépek működése és adagolása során a STEYR Terrus CVT képes bebizonyítani különleges erejét. steyr_magtar_4

Munka plusz biztonsággal

A 75-300 lóerős STEYR erdei traktorok testreszabott védőfelszerelésével a márkának meghatározó szerepe van az erdészeti biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabványok tekintetében. Az ágterelővel ellátott, masszív erdővédelmi keretet az ISO 8083 szabvány szerint tesztelték, és modelltől függően négy- vagy hatoszlopos kivitelben is elérhető. Egyedileg állítható kialakításával optimális biztonságot nyújt. Ezt a tető felületén és a hátsó ablak előtt található védőrácsok, a masszív padlóvédő lemez és az oldallapok biztosítják a motor, a sebességváltó, a hátsó tengely, valamint az üzemanyag- és hidraulikatartály védelme érdekében. Az ISO 8084 szerint bevizsgált és tanúsított törésálló Makrolon hátsó ablak szintén elérhető a traktorokhoz, amelyet optimalizált kontúrkerettel láttak el a legjobb védelem és a teljeskörű láthatóság érdekében. A visszapillantó tükrök minden modellen eltávolíthatók, és a fellépő lépcső szintek mozgathatók. A megerősített erdészeti felnikkel és szelepvédelemmel ellátott erősített oldalfalú erdészeti gumiabroncsok elérhetők az összes modell esetén, így a STEYR erdészek megbízhatóan és hatékonyan közlekedhetnek az erdőben. Az ECOTECH fontos szerepet játszik a STEYR traktorok magas hatékonyságának biztosításában is: a technológia csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a szennyezőanyag-kibocsátást — így védi pénztárcáját és környezetét is egyaránt.

Tolató üzemű munkavégzés a lehető legkönnyebb használat érdekében

A Profi és Terrus CVT modellek esetében, így 115 és 300 LE közötti teljesítménytartományban a Steyr teljesen integrált tolatási rendszert kínál. Ez egyértelmű előnyt jelent minden olyan gépkezelő számára, aki például kiközelítő pótkocsit vagy erdészeti marógépet használ. Itt az összes kezelőelem, beleértve az üléshez rögzített kartámaszt is, a normál előre haladásról másodpercek alatt átfordítható. A hátra beépített másodlagos kormány és pedálkészlet segítségével minden munka biztonságosan és egyszerűen elvégezhető. Azoknak a gépkezelőknek, akiknek nincs szükségük komplett irányváltó készülékre, egy könnyen forgatható ülés is rendelkezésre áll, amelyet 180 °-kal jobbra lehet elforgatni a forgás irányának megfelelően, ami rögtön nagymértékben megkönnyíti a munkát a hátsó részen. steyr_magtar_3

A könnyűtől a nehézig

Mivel az erdészeti munka igazán változatos feladat, az erdei traktorokra általában jellemző, hogy különböző felhasználói igényeknek kell megfelelni. Emiatt a Steyr különböző erdészeti csomagokat kínál a Kompakt és Multi modellekhez, a Light, a Light+ és a Heavy változatokkal. A Light csomagban az első tengelyig terjedő haspáncél, valamint a motor és az üzemanyag tartály oldalvédelme nyújt alapvető védelmet az erdei használat során. A Light+ csomag, amelybe beletartozik az oldalsó burkolat is, magában foglalja a motor, a sebességváltó, az üzemanyagtartály, az SCR katalizátor oldalpaneljeit és a jobb oldali akkumulátor dobozát, valamint a mozgatható fellépő lépcsőket is. Az említett csomagok mellett a Heavy felszereltség:
  • alul egy tartályvédelmet
  • egy 4 oszlopos fülkevédő keretet
  • egy 12 mm vastag Makrolon hátsó ablakot
  • elülső terelőket a motorháztetőhöz
  • kivehető tükröket
  • valamint a bal és jobb hátsó sárvédő védelmet
kínál a TÜV jóváhagyásával, valamint a ROPS és FOPS szabványok teljes megfelelőségével. E három erdészeti csomag mindegyike esetén a padlóvédő lemezek rendelkeznek az összes szükséges hozzáférhetőséggel szerviz esetén!

A Steyr S-Control 8™ is elérhető

A Profi sorozat traktorjaival külön kérésre elérhető egy másik kiemelkedő termékünk is, az innovatív Steyr S-Control 8™ sebességváltó, mely 8 fokozatú powershift váltóként összesen 24 fokozatot kínál 3 csoportra osztva, előre és hátrafelé is, ill. számos automatikus funkcióval rendelkezik, amelyek nem csak hatékonyabbá teszik a traktor működését, hanem jelentősen növelik a vezetés kényelmét is. A Steyr S-Control 8 ™ Profi termékét a legutóbbi Agritechnica kiállításon „a 2018-as év gépe”-nek nevezték ki a „közepes méretű traktorok” kategóriában. steyr_magtar_2

Maradjon a biztonságos oldalon a STEYR S-Brake fékrendszerrel

A STEYR S-Brake szabadalmaztatott automatikus pótkocsi fékrendszer nagyobb stabilitást és biztonságot nyújt a STEYR Impuls és Absolut CVT, a STEYR Terrus CVT és a STEYR Profi CVT sorozatú modellek számára. Ez a költséghatékony biztonsági berendezés kiválóan megakadályozhatja a kritikus vezetési helyzetek kialakulását. Amennyiben a traktor által vontatott pótkocsit csak a menetvezérlő kar visszahúzásával, vagy a gázpedál felengedésével próbálják lassítani, a szerelvény fékezése nem biztonságos. Ennek következtében a fékezetlen vontatott jármű vonószerkezete – a traktorra való ráfutás miatt – elhajolhatott, mind közúti szállítás, mind erdőben való vezetés közben is. A szabadalmaztatott STEYR SBrake fékrendszer ezzel szemben a traktor lassítása esetén automatikusan aktiválja a vontatott járművek saját üzemi fékrendszerét, így különböző pótkocsi-kombinációk stabilak és biztonságosan irányíthatók maradnak.

Bármilyen kihívást leküzd

A Steyr traktorok okkal szereztek kiváló hírnevet maguknak az elmúlt hét évtizedben. A megbízható technológia, a sokoldalúság, a nagyfokú kényelem és a kidolgozott részletek gazdagsága teszi a STEYR traktorokat tökéletes munkagéppé az erdőben. Ez annak is köszönhető, hogy kiválóan alkalmazkodik homlokrakodók, illetve a speciálisan megerősített keréktárcsák erdészeti célú használatához, a már gyárilag rendelkezésre álló Nokian erdészeti gumiabroncsoknak köszönhetően. Az erdészeti munkák elvégzéséhez szükség van a kiváló technológiára – és a STEYR erdészeti programja megadja a választ erre a kihívásra: teljes védelmet biztosít személyre szabott kiegészítőkkel. Mindez a már jól ismert és elismert STEYR minőségben. Amennyiben szeretne többet megtudni a STEYR erdészeti traktorokról, szakértő segítséget kapni az elérhető modellek, opciók és felszereltségek terén, keresse bizalommal a Magtár Kft. STEYR termékmenedzserét: Pillmann Péter +36 20 226 6680 Készleten lévő STEYR erdészeti traktorunkSTEYR hivatalos weboldala erdészeti traktorokról (Magtár Kft.)