Korszerű erdőtűzoltó járműveket kapott két önkéntes szervezet

tuzolto-felszereles-3A Heves megyei Kékes Kutató-mentő Alapítvány és az Agria Speciális Mentő- és Tűzoltó Csoport is átvehetett egy-egy korszerű erdőtűzoltó járművet – tájékoztat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A fejlesztés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU „Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása” projekt keretében valósult meg.

A program a „földi erdőtűzoltás járművekkel” modulja lehetővé teszi, hogy a mentőszervezetek tagjai modern Volkswagen Amarok gépjárművekkel, továbbá a hazai tűzoltásban eddig nem használt védőfelszerelésekkel felvértezve vegyék fel a harcot a vegetációtüzekkel szemben.

tuzolto-felszereles

A modul csaknem 495 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg, a projekt teljes költségvetése 2 milliárd 300 millió forint.

“Megyénkben gyakoriak a szabadtéri tűzesetek, az erdőtűzoltó járművekkel és az azokhoz tartozó teljes málhafelszereléssel erősödik a mentőszervezetek térségének tűzvédelme” – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

tuzolto-felszereles-2

Az átadást követően érkeznek meg azok a teljes védőruhakészletek, szakfelszerelések, amelyeket a megalakuló erdőtűzoltó csoportok fognak használni.

(Fotók: Klausmann Viktor – Kékes Kutató-mentő Alapítvány / Nagy Csaba tű. főhadnagy – Heves MKI)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?