Több összeg is emelkedett az erdőtelepítés és az ipari célú fás szárú ültetvények támogatása kapcsán

iparifa_ultetveny_vadex_69A palyazat.gov.hu honlapon megjelent tájékoztatás szerint ismét módosult a VP5- 8.1.1-16 kódszámú, Erdősítés támogatása” elnevezésű felhívás.

Az erdőtelepítésekre vonatkozó támogatási összegek 2019-ben történt emelését követően, most az ipari célú fás szárú ültetvények esetében is megnövekedett az igényelhető támogatás. Emellett tovább emelkedtek az egyes kiegészítő, önállóan nem támogatható tevékenységek egységárai is, mint a kerítés, padka és erdőszegély létrehozása és a mikorrhizált csemete alkalmazása erdőtelepítésnél, valamint kerítés létesítése ipari célú fás szárú ültetvény esetén.

iparifa_ultetveny_vadex_30

Az alábbiakban összefoglaljuk a módosítás tartalmi részleteit:

  1. Az 5.3 A támogatás mértéke, összege fejezetben módosultak a támogatási összegek.

A következő táblázatban a módosítás előtti és a megemelt összegek szerepelnek:

Ipari célú fás szárú ültetvények esetén:

Kiegészítő intézkedések költségei:

Villanypásztor, illetve őshonos ritka elegyfajok alkalmazása esetén a támogatási összegek nem változtak.

Ipari célú fás szárú ültetvény telepítése célterület esetében a 2021-ben megemelkedett első kiviteli, ápolási, és kerítésre vonatkozó támogatási összegek a 2020-ban és azt követő években benyújtott kifizetési igénylések kapcsán kerülnek alkalmazásra. Az Erdőtelepítés célterületnél a kiegészítő tevékenységek megemelt egységárai a 2020. július 1. után beadott támogatási kérelmeket illetőleg relevánsak.

  1. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg erdőtelepítés esetén a korábbi 45,32 milliárd Ft –hoz képest 58,87 milliárd Ft-ra emelkedett, míg ipari célú fás szárú ültetvények vonatkozásában 5 milliárd Ft-ról 6,5 milliárd Ft-ra változott.

III. A módosítások alapján új értékelési határnapok is meghatározásra kerültek, így jelenleg a következő dátumok vannak érvényben: 2021. március 1.2021. április 30.; 2021. június 30.; 2021. augusztus 31.; 2021. október 31., 2021. december 31.

  1. A Támogatói Okirat a felhívással összhangban változott.

 

A módosított pályázati dokumentáció itt található.

(szecshenyi2020.hu; NAK)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?