Minden eddiginél hatékonyabb és kényelmesebb az új PONSSE Scorpion harvester (+KÉPEK, VIDEÓ)

medium_PONSSE_Scorpion_NEWA Ponsse teljesen modernizált, az erdőgazdálkodás összes követelményét teljesítő Scorpion fakitermelőgép családot vezet be a piacra. Az új PONSSE Scorpion magasabb szintre emeli a fakitermelési termelékenységet és az ergonómiát, valamint új szabványt állít fel a kezelő munkakörnyezetére vonatkozóan.

A Scorpion fakitermelő gépet először 2013-ban mutatták be a nagyközönségnek, és azóta a Ponsse termékek zászlóshajója lett. A bevezetését követően a Scorpion gyorsan globális értékesítési sikert aratott, és a felelős erdőgazdálkodás nemzetközi szimbólumává vált. Ezidáig több mint 1200 Scorpion készült, és ma már a világ több mint 25 országában megtalálható.

valokuvaaja.villanen@gmail.com

Most, nyolc évvel később, a Finn Skorpió levedlette a bőrét. A PONSSE Scorpion stabilitása önálló kategóriát jelent, és a környezet számára kedvező alacsony felületi nyomás mellett biztosít teljesítményt és termelékenységet. A termékfejlesztés során mindenekelőtt a jobb munkaergonómiára, biztonságra, a kilátás javítására, valamint a használhatóságra fordítottak figyelmet.

„Ahogyan korábban is, az új Scorpion termékcsalád az erdészeti gépek felhasználóitól érkező visszajelzéseken alapul, amelyeket felhasználtunk a gyártás részét képező fejlesztések bevezetéséhez. A fülke munkaterülete most sokkal praktikusabb, a Scorpion csendes panorámás munkahelyét kifejezetten a kezelő kényelmét és a munkavégzés folytonosságát figyelembe véve fejlesztették ki” – mondta Jan Kauhanen, a Ponsse gyár fakitermelőgépekért felelős termékmenedzsere.

A Scorpion harvester jó kiláthatóság és kiváló manőverezhetőség jellemzi. Az egyik leglátványosabb fejlesztés az új, egy darabból álló első ablak, amely egészen a fülke tetejéig ér, hogy még jobb láthatóságot és biztonságos munkavégzést biztosítson – bármilyen időjárási körülmények között. Ezenkívül az egyedülálló darukialakítás kiváló láthatóságot biztosít minden irányban.

Ötödik generációs PONSSE Opti információs rendszer

A számos új funkció mellett a PONSSE Scorpion és a Scorpion King fakitermelő gépeket az ötödik generációs PONSSE Opti 5G információs rendszerrel, és egy teljesen áttervezett szoftverfelülettel látták el. A felhasználóbarát információs rendszer a legmodernebb a piacon: simasága és gyorsasága teljesen új szintre emeli a felhasználói élményt.

medium_PONSSE Scorpion NEW interior

„A teljesen továbbfejlesztett Opti 5G felhasználói felület és a nemrégiben bevezetett Opti8 számítógép új szabványt állít fel a Ponsse erdészeti gépek információs rendszereinek használhatóságára vonatkozóan. Ezenfelül az átállás az Opti 5G rendszerre gyors és egyszerű azon kezelők számára, akik a korábbi Opti generációt használták” – mondta Markku Savolainen, a Ponsse berendezés-automatizálásért felelős termékmenedzsere.

Az Opti 5G információs rendszer a PONSSE fakitermelő gép Active Crane irányítási rendszert is aktiválja, amely lehetővé teszi az fakitermelőgép számára a daru új módszerrel történő irányítását, és a hatékonyabb munkavégzést. A kezelő az Active Crane segítségével vezérelheti a harvester fej mozgását az egyedi darufunkciók használata helyett. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a daruzás helyett a fafeldolgozásra koncentráljon.

medium_IMG_7439

Az Active Crane egyszerűen, két karral vezérelhető, amelyek közül az egyik az fakitermelőgépfej talajtól való magasságát, a másik pedig a mozgás irányát vezérli. A rendszer azt is biztosítja, hogy a daru működése automatikusan lelassuljon, mielőtt a mozgástartomány véget ér, megakadályozva ezzel a mechanikus szerkezeteket és a kezelőt érő kellemetlen ütődéseket. Amikor a kezelő megadja a kívánt helyet, az Active Crane elvégzi az emelést, és automatikusan használja a gémet és a toldatot.

A PONSSE Opti 5G információs rendszer először a finn és a svéd piacon kerül bevezetésre, majd a későbbiekben további területeken is.

(PONSSE sajtóközlemény)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?