Erdők női kézben – Különleges konferenciát rendeznek áprilisban

nokazerdoben_2Érdekes tény, hogy Európa manágerdő tulajdonosainak mintegy harmada nő, miközben az erdészeti szakmában, oktatásban betöltött szerepük ennél jelentősen kisebb arányú. Ez a tény sarkallta arra a szervezőket, hogy 2021 április 12. és 14. között személyes és online konferenciát tartsanak a témában, aminek célja, hogy bemutassa a hölgyek erdész szakmában elért eredményeit. A szervező az International Union of Forest Research Organizations – IUFRO.

Az egyébként Ausztriában megtartott tanácskozás a vírushelyzet miatt természetesen online is zajlik majd, aminek egy nagy előnye, hogy utazás és nagyobb költség nélkül még szélesebb kör vehet rajta részt.

Miért és kinek fontos a nemek közötti egyenlőség? Mi teszi lehetővé vagy gátolja a nemek közötti egyenlőség megvalósítását a társadalomban és a szervezeteken belül? Mi határozza meg, hogy a beavatkozások hozzájárulnak-e a célok eléréséhez? A konferencia többek között erre is megpróbál választ adni. Mindezt az európai erdész nők eredményeinek bemutatásával.

erdok_noi_kezbenTovábbi információ: https://forstfrauen.at/en/konferenz-2021/about-the-conference
Itt regisztrálhat : Regisztráció és szállás – Forstfrauen

(Erdő-Mező Online)

 

 

nokazerdoben

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?