Átszervezik a Romsilva román állami erdőgazdaságot

tanczos_barnaA romániai állami erdészet átszervezését is előre vetítette Tánczos Barna leendő környezetvédelmi miniszter a Transindex.ro portálnak adott részletes interjújában. A Romsilva előbb egy részletes auditon esik keresztül, ami alapján jelentős változások lehetne a hatalmas szervezet működésében. A beszélgetés során elhangzott, hogy egy akkora intézményt “nem lehet egyetlen igazgatóságban elképzelni”, ami azt is jelentheti, hogy az erdőgazdaságot feldarabolhatják. Részleteket azonban most még nem tudni.

“Tervezi-e az állami erdészet, a Romsilva átszervezését?  Többen kifogásolják, hogy ez önálló gazdálkodású cégként működik és nem pl. egy minisztériumi osztályként.” – tette fel a kérdést a Transindex.ro portál az alakuló román kormány környezetvédelmi miniszterének.

romsilva

“A Romsilva átszervezése napirendre kerül a következő évben, ez szerepel a három koalíciós partner által vállalt kormányprogramban is. Elvégeztetünk egy auditot. Ez egy óriási intézmény, óriási területek menedzsmentjét, őrzését, kezelését látja el, több mint 10 ezer alkalmazottja van, nem lehet egyetlen igazgatóságban elképzelni, nem lehet egy irodába bezsúfolni mindenkit. Az audit mondja majd meg, hogy hol vannak a problémák a szervezeten belül, hogy miben kell változtatni.

Sokféle folyamatot át lehet és át kell szervezni, meg kell szakítani az esetleges összefonódásokat, melyek néha tetten érhetőek egyes kivizsgálások, ellennőzések során. A cél, hogy ne lehessen megoldható, hogy törvénytelen fakivágások kerüljenek kifehérítésre, vagy hogy kéz kezet mos alapon az intézményen belül el lehessen tussolni törvényszegéseket.” – olvasható a válasz a székely hírportálon.

(Transindex.ro nyomán)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?