Mi Hazánk: ne váljon a járvány áldozatává a magyar erdőgazdaság

erdo_ut“A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen ellenzéki párt, amelyet valóban érdekli a vidéki emberek, ezen belül a mező- és erdőgazdálkodásban dolgozó munkáltatók és munkavállalók sora” – jelentette ki Dr. Apáti István, a párt országgyűlési képviselője.

Rámutatott, hogy a világjárvány okozta helyzet különleges reakciókat kíván, melyeket haladéktalanul meg kellene valósítani. Ugyanis szerinte a magyar kormány részéről a járvány alatt a mező- és erdőgazdálkodásban dolgozók mostohagyermekként voltak kezelve, gyakorlatilag annyi engedményt kaptak, hogy kimehettek dolgozni, és elvégezhették azt a kemény munkát, amit eddig is végeztek.

“Éppen ezért a Mi Hazánk azt javasolja, az itt dolgozók álláskeresési támogatását és időkeretét bővítse a kormány azonnali hatállyal, illetőleg a munkáltatókat is segítse különböző mentességekkel, segítségekkel, pályázati eljárásban figyelembe vehető szempontokkal” – fogalmazott a Mi Hazánk politikusa.

apati_istvan_mi_hazank

Elmondta, hogy az álláskeresési támogatás jelenleg azoknak a közmunkásoknak jár, akik napi bejelentővel, havonta legalább 15 napot tevékenykedtek mező- vagy erdőgazdálkodási munkaterületen és ebben az esetben napi 2 ezer forint plusz támogatásban részesülnek, a munkáltatók viszont semmit nem kaptak.

“Örülünk a más ágazatoknak nyújtott támogatásoknak, ugyanakkor rendkívül aránytalannak véljük ezeket az intézkedéseket, több szempontból nem igazságos az, amit a kormányzat előad. Senkitől nem sajnáljuk ezekben a válságos időszakokban a támogatásokat, de azt, hogy az erdő- és mezőgazdaságot ennyire elhanyagolják, azt rendkívül furcsának tartjuk” – zárta gondolatait.

(Magyar Jelen)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?