Terjeszkedik a Caterpillar, a prémium bányászati technológia felé mozdultak el

caterpillarOlaj- és gázüzletágat vásárol a Caterpillar – adta hírül a cégbővítést az Agrofórum Online. A mezőgazdasági szakportál szerint a Weir Group Plc. a közelmúltban közölte, hogy a menedzsment beleegyezett abba, hogy az olaj- és gázüzletágukat értékesítsék a Caterpillar részére.

A gépgyártó vállalatnál leszögezték, hogy ez egy újabb fontos mérföldkő a cégcsoport átalakításában, ami során a prémium bányászati technológia felé mozdultak el – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A most értékesített üzletág korrigált működési eredménye tavaly 36,4 millió font volt, viszont már az idei év első felében 4,4 millió fontos veszteséget könyveltek el.

A vállalat árfolyama 17 százalékos emelkedést mutat a londoni tőzsdén, a Caterpillar jegyzése 2,37 százalékkal emelkedett a tengerentúlon.

cat_forest

A világ legnagyobb munkagép-gyártója, a Caterpillar jelentős pozíciókkal rendelkezik a mezőgazdaságban is használt anyagmozgató gépek piacán, illetve az
erdőgazdálkodásban is elterjedtek a termékeik. Az agrárium céljainak megfelelően fejlesztett ki teleszkópos rakodókat, kompakt gumikerekes rakodókat, csúszókormányzású rakodókat, homlokrakodókat és minikotrókat az egyesült államokbeli, illinoisi központú vállalat.

(Gadóc György – Agrofórum)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?