Szarvasbőgés 2020 – Az elmúlt 20 év legerősebb gímbikája került terítékre a SEFAG Zrt. területén

sefag_kapitalis_bika_clKapitális gímbika került terítékre a SEFAG Zrt. dél-somogyi vadászterületén. A nagyszámú idős bikái révén a határokon túl is neves lábodi vadászterületen az elmúlt húsz év legjelentősebb trófeái közé tartozik a 13,75 kg tömegű agancs.

A SEFAG Zrt. Lábodi Vadászterületének déli fővadászi körzetét a Barcsi Erdészet kezeli. 2001-ben ezen a területen esett el a világ egyik legnagyobb trófeatömegű gímbikája is (16,81kg).

A revírben található Alexandra pusztai vadászházba évről évre olyan törzsvendégek érkeznek, akik nemcsak vadászni szeretik a szarvast, hanem értenek is hozzá. Számukra a hazai viszonylatban kiemelkedően sok idős gímbika jelenti a legfőbb vonzerőt.

Fotó: Bágyi Ferenc

Fotó: Bágyi Ferenc

2020. szeptember 7-én este egy tapasztalt szarvasvadász, és nem kevésbé tapasztalt kísérője, Németh László kerületvezető vadász egy sok éve ismert bikára ültek lesbe. A szerencse melléjük szegődött, és a területen már öt éve ismert agancsos jó lőtávolságban váltott ki.

Az esti terítéknél a jelenlévők már sejtették, hogy az elmúlt 20 év talán legerősebb bikája fekszik előttük. A másnapi mérés ezt már be is igazolta, a trófea 24 órás tömege 13,75 kg lett. A rövid szárak és a ritka koronaalakulás miatt pontszáma ugyan nem lesz kiemelkedő, ám az „ősállat” egyszeri és megismételhetetlen látványa, a rendhagyó, különleges agancs mind az elejtője, mind a kísérője számára eddigi vadászpályafutásuk csúcsát jelenti.

(SEFAG Zrt.)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?