Koronavírus – Idén a kevésbé nagy trófeával rendelkező gímszarvasokat kell kilőni

szarvasbogesLehetővé kell tenni a vadászatot a belföldi vendégeknek, mivel a koronavírus-járvány megfékezéséért bevezetett új beutazási korlátozások miatt nem lesznek külföldi vendégvadászok – közölte az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szentpéteri Sándor példaként említette, hogy tavasszal a bakvadászat során árengedményeket tettek a vadásztársaságok, és már most is van néhány társaság, amely kedvezőbb áron kínál trófeás vadkilövést.

Át kell strukturálni a vadkilövést: idén a nem kívánatos, kevésbé nagy trófeával rendelkező vadakat kell kilőni, a többi pedig jövőre még nagyobb trófeát tud növeszteni. Tudatta: a gím- és dámvadászok kétharmada külföldi és csak harmada belföldi vendégvadász.

20120927-szarvas-szarvasboges3

A vadkárrendezéssel kapcsolatban azt mondta, hogy új vadkárfelvételi protokollon dolgoznak, amely egységes útmutatóként szolgál majd a kárfelmérésben. A munka a végéhez közeledik, de a protokoll bevezetéséhez törvénymódosítás szükséges, amely az ősszel várható – tette hozzá.

(MTI)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?