Meglőtte a kutyát a vadász, majd ezt követően megverték

hodmezo_vadaszati_kiallitas8

Egészen furcsa történet rajzolódik ki a felvidéki parameter.sk portál egyik friss híréből. A történet röviden annyi, hogy egy őzre váró vadász lábon lőtt egy vadat hajtó kutyát, amiről kiderült, a közelben lévő gazdái engedték szabadon. Ezt követően valaki orrba és arcon ütötte a nyugdíjas férfit saját fegyverével.

A hír szerint a vadász éppen őzre várt a vadászterületen, amikor a területre futott a kutya. Majerik Jozef, a nagyszarvai Sólyom Vadászszervezet elnöke így fogalmazott a felvidéki portálnak: “Nem volt különösebben megjelölve, ráadásul egy kisállat után futott, ebben az esetben a vadásznak jogában áll lőni, ez a vadőrség. A részünkről nem történt törvénysértés”.

Az Artost és Bacsfa között berni pásztorkutyáról kiderült, hogy a gazdái engedték el a szabadban. A kutyát a vadász lábon lőtte, így nem pusztult el, ám a tulajdonosok feljelentést tettek az ügyben.

További érdekesség az ügyben, hogy a megsebzett kutya tulajdonosai a hír szerint csak utólag értesültek a vadász megtámadásáról. “Ő ott ült, én még mondtam is neki, hogy várja meg a rendőröket. Mi az autóba tettük a kutyát, és siettünk Somorjára, csak annyit láttam, hogy egy fiatal család jött utánunk gyerekekkel”.

vadaszpuska_soretes

Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője közölte, a somorjai rendőrség továbbra is vizsgálja a körülményeket, emellett pedig büntetőfeljelentést tettek testi sértés gyanúja miatt is. A rendőrség mindkét esettel foglalkozik.

(parameter.sk)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?