Erdészeti tárcsa a QUIVOGNE-tól

A speciális csipkézettségű tárcsa előtt nem akadály a talajba hatolás

A QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég, mint igazi francia munkagépgyártó igen széles palettával rendelkezik a tárcsás boronák terén. A kínálatban megtalálhatók a legkisebb gazdasági mérettel rendelkező cégeknek ajánlható 1,5 m széles könnyű tárcsáktól kezdve, a rövidtárcsákon és szőlészeti tárcsákon át a legnagyobb erőgépek mögé kapcsolható, 10,2 m széles nehéz-, szupernehéz- és erdészeti tárcsák.

Az erdészeti tárcsa kategóriában cégünk könnyű, normál és nehéz kivitelű V-tárcsát tud ajánlani.

quivogne_erdeszeti_tarcsa_1

Erdészeti tárcsa 1020 mm lapátmérővel

A könnyebb kivitelű V-tárcsák közül az AP típus az egyik lehetőség az erdészetek részére. Az AP tárcsa elérhető 2,15 – 3,9 m munkaszélességben. A 660×8 mm-es tárcsalapokkal szerelt gépen a tárcsalevélre eső súly 100-110 kg között mozog munkaszélesség függvényében. A munkamélység az AP tárcsán hidraulikusan állítható és a kívánt helyzet klipszekkel rögzíthető. A V elrendezésű tárcsán a tárcsatagok szöge mechanikusan állítható és reteszelhető. A 150 x 100 mm-es, duplavázas kivitelű gép megfelelően robusztus tárcsa a 100 – 190 LE-s erőgépek után.

Kérés esetén elérhető a hidraulikus tárcsaszög állítás

Kérés esetén elérhető a hidraulikus tárcsaszög állítás

A nagyobb igénybevételekre ajánlható az APFL fantázianevű V-tárcsa, amely legutoljára a budapesti AgromashExpo-n volt látható. Ez a gép már 810×10 mm-es tárcsalapokkal, 280 mm-es tárcsalap osztással és megfelelő átömlési keresztmetszettel készül, így a szármaradványok miatti elakadás nem jellemző.  Az extra védelemmel ellátott, acélöntvény csapágyazás súlya 32 kg, amely magában is jelzi az APFL erejét. A tárcsalapok 50×50 mm-es, speciális összetételű tengelyre szereltek. A tengelyek a legkisebb, 2 méteres munkagép esetében is 3-3 csapággyal vannak alátámasztva, amely garancia az igen hosszú élettartamra.

APFL tárcsa 810 mm-es lapokkal

APFL tárcsa 810 mm-es lapokkal

Az APFL tárcsa szerelhető a speciális csipkézettségű Fleaux-Fleaux (flö-flö) lapokkal is. Ezt a tárcsalapot úgy kell elképzelni, mintha minden második csipke ki lenne vágva a tárcsalapból. Az ezáltal létrejött brutális kiképzés miatt a tárcsa csipkéire nagyobb súly nehezedik és így könnyebb a talajba hatolás. Az APFL esetében ez 170 – 205 kg/tárcsalevél súlyt jelent már. Az APFL esetében alaphelyzetben csak a kiemelés hidraulikus, de igény esetén itt már megvalósítható a hidraulikus vonórúd kiemelés és eltolás, a hidraulikus tárcsaszög állítás, sőt ha lezáró hengert is rendelünk hozzá, akkor a henger terhelése is hidraulikusan szabályozható. Az APFL tárcsa elérhető 2 – 4,45 m munkaszélességben és a 140 – 340 LE-s erőgépek után ajánlható.

A speciális csipkézettségű tárcsa előtt nem akadály a talajba hatolás

A speciális csipkézettségű tárcsa előtt nem akadály a talajba hatolás

Ültetvény sorközművelésre ajánlható a PXVI tárcsa. Ezen a típuson 4 tárcsatengely dolgozik, egymástól gyakorlatilag függetlenül mivel a tagok helyzete és szöge egyenként állítható. A tagok akár 1800-ban ki is fordíthatók, megnövelve a kihasználhatóságát a munkagépnek. A facsemeték sorközének gondozására kitűnően alkalmazható PXVI típus rendkívül erős acélöntvény csapágyazással szerelt. A csapágyak súlya darabonként 19 kg! A PXVI 560 mm-es tárcsalapokkal szerelt. A munkaszélessége mintegy 40 cm határon belül változtatható, sőt a 8, 12 vagy 16 lapos kivitel bővíthető is.

Ültetvény tárcsa

Ültetvény tárcsa

Még különlegesebb kivitel és a legnagyobb erőgépek után ajánlott APF SL erdészeti tárcsa. Ennél a tárcsánál a különleges igénybevétel miatt még robusztusabb a felépítés. Ennél a tárcsán már háromgerendelyes a vázkialakítás, 200×100 mm-es zártszelvényekkel. A 60×60 mm-es tárcsatengelyen már 910 vagy 1020 mm-es tárcsalapok (12 mm lapvastagsággal) dolgoznak.

APF SL típus

APF SL típus

A tárcsalapokra eső súly akár 451 kg is lehet, amely kategóriájában a legnagyobb. A tárcsalapok 500 mm osztással kerülnek felszerelésre a különleges anyagösszetételű acéltengelyre. A csapágyazás ebben az esetben nem mindennapos, a robusztusságról röviden csak annyit, hogy a súlya 71 kg/db! Az erdészetek részére ajánlott APF SL típusú tárcsa elérhető 2,8 – 4,8 m munkaszélességben, a 300 – 600 LE-s traktorokhoz.

Robusztus futómű, tárcsatag állítás, 50 cm tárcsalap osztás – APF SL

Robusztus futómű, tárcsatag állítás, 50 cm tárcsalap osztás – APF SL

ÉRDEKLŐDNI AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN LEHET:

Gazsi Zsolt: 30/558-4918
Szeredai Jenő: 70/385-7891
www.quivogne.hu

Videók a Quivogne erdészeti tárcsákról munkaközben:

 

(Quivogne Magyarország Kft. – Szponzorált tartalom)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?