Rendőrkézen az illegális agancsozók – A hivatásos vadász érte tetten a tolvajokat

agancsozo_tolvaj_3A rendőrségre 2020. február 29-én délben érkezett bejelentés arról, hogy Veszprém külterületén lévő egyik erdőrészen a hivatásos vadász két terepruhás személyt tetten ért agancsgyűjtés közben, majd egyiküket feltartóztatta, míg a másik a nála lévő agancsot eldobva befutott a fák közé. A helyszínre érkező körzeti megbízottak mindkét férfi elfogták, előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták őket.

A 42 és 39 éves szentgáli lakosoknál megtartott házkutatások során további agancsokat, trófeákat és vaddisznó agyarakat találtak a nyomozók, amelyeket lefoglaltak az ugyancsak az otthonukban lévő sportpisztollyal és ahhoz való töltényekkel, távcsövekkel együtt.

agancsozo_tolvaj_1

A nyomozás során egy harmadik szentgáli lakos is a rendőrök látókörébe került. A férfi az elmúlt években társaihoz hasonlóan szintén rendszeresen járta az erdőt, és a talált agancsokat, agyarokat összegyűjtötte, továbbá, ha elhullott vadat talált, annak fejét levágta, hazavitte és abból trófeát készített. A 44 éves elkövetőt a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Bakonyjákó külterületén lévő egyik erdőrészben fogta el 2020. március 2-án, majd előállította és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi lakásán és Csatár-hegyi hétvégi házában megtartott házkutatások során a rendőrök megtalálták a lopásból származó tárgyakat.

agancsozo_tolvaj_2

A több vadásztársaság sérelmére elkövetett bűncselekmények által okozott kár közel százezer forint. A három szentgáli lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

agancsozo_tolvaj_3

agancsozo_tolvaj_4

(police.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?