Újabb 100 alkalmazottat venne fel az IRUM TAF vonszolók szászrégeni gyártója

irum_taf_4Körülbelül 600 alkalmazottal működik jelenleg a saját fejlesztésű traktorjáról híres szászrégeni IRUM – tájékoztat a Ziarul Financiar. Az Oltean család kezében lévő Maviprod-IRUM csoport tavaly körülbelül százzal bővítette alkalmazottainak számát, idén pedig újabb száz személyt szeretne alkalmazni. A cégcsoport bővíteni szeretné a termelőkapacitását és újabb munkapontokat szeretne megnyitni.

Az IRUM idén értékesítőket, mérnököket, szerelőket, gépkezelőket keres. A mezőgazdasági és erdészeti gépeket és alkatrészeket gyártó IRUM 2018-ban 47,5 millió eurós forgalmat bonyolított, 20 százalékkal többet, mint 2017-ben. Idén 5 százalékkal szeretnék növelni az üzleti forgalmat az új termékeknek köszönhetően. Idén több mint 9 millió eurós befektetést terveznek egy újabb gyártóegység létrehozásához. Újabb gépek fejlesztésére szintén fordítanak, kibővítik például a kolozsvári kutatóközpontot.

A saját fejlesztésű román traktor, a Tagro sorozatgyártását tavaly kezdte meg a szászrégeni gyár. Az erőgépet 2018 végén mutatták be a bukaresti INDAGRA agrárvásáron. Mircea Oltean, az IRUM vezérigazgatója akkor elmondta: a traktorból Magyarországra is exportálnak.

irum_taf_1

A szászrégeni IRUM 1953-ban alakult, és 1999-ben vált teljesen magántulajdonú vállalattá, amikor a Maviprod átvette. Az új tulajdonos megőrizte a fő tevékenységi területet, és továbbra is erdőgazdálkodáshoz szükséges gépeket és berendezéseket gyárt.

(maszol.ro)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?