Kínai gyártóval fejleszt új pick-up terepjárót a Peugeot

peugeot_pickup_1Hagyományos partnerei helyett egy távol-keleti autógyártóval közösen tervez platós kisteherautót a Peugeot, a pick-up azonban egyelőre nem jön Európába – közölte az Agrofórum honlapján.

Az agrárportál szerint a márka haszonjármű-kínálatát erősítő pick-up 2021-ben kerülhet piacra, elsőként Latin-Amerikában és a Közel-Keleten. A vadonatúj kompakt pick-upját az egyik legnagyobb és legrégebbi kínai autógyártóval, az autóiparban 1959 óta érdekelt Chang’an Automobile csoporttal közösen fejleszti a Peugeot.

peugeot_pickup_3

Jean-Philippe Imparato, a francia gyártó globális vezérigazgatója elmondta:
“A pick-up szegmens igen fontos a Peugeot számára. Néhány hónapon belül bemutatjuk új modellünket, amellyel mindenekelőtt Dél- és Közép-Amerikában, valamint a Közel-Keleten szeretnénk lefedni a piaci keresletet.”

Ezekben a térségekben 2021-ben jelenhet meg a Peugeot és a Chang’An által közösen kifejlesztett platós haszonjármű.

peugeot_pickup_2

A hazai piacán elsősorban mikrofurgonjairól és haszonjárműveiről ismert kínai autógyártó mintegy tíz éve ápol szoros kapcsolatot a Peugeot-val és annak társult vállalataival; a Chang’An PSA Automobiles Co., Ltd. vegyesvállalat sencseni üzeme évente 200 ezer autót képes előállítani.

peugeot_pickup_1

(Agrofórum Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?