Változások az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszerben

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya felhívja az érintettek figyelmét, hogy változott az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszerbe (OENyR) történő bejelentés módja, valamint a károsítók listája.
Változások az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszerben
Szervezeti átalakulás miatt az Erdővédelmi kárbejelentő lapokat (EKB lap) az NFK Erdészeti Főosztályának kell megküldeni. Elektronikus úton a következő email címre: erdovedelem@nfk.gov.hu. Hivatali kapun keresztül az alábbi adatok megadásával:
  • Hivatal rövid neve: NFK
  • Hivatal teljes neve: Nemzeti Földügyi Központ
  • KRID: 223489318
Postai úton az alábbi levelezési címre: Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály Budapest, 1277. Pf: 82. [caption id="attachment_47896" align="aligncenter" width="600"]A fésűs fenyődarázs (Diprion pini) hímje A fésűs fenyődarázs (Diprion pini) hímje[/caption] A bejelentők szakmai visszajelzései alapján változott, illetve kiegészült a Kódjegyzékben a károsítók listája az alábbiak szerint:
Magyar név Tudományos név Károsítás kód
Mezei pocok kár Microtus arvalis 201
Vadkár - taposás   216
Egyéb rágcsálók Rodenta 298
Egyéb gerincesek 299
Kőrispusztulás 506
A negyedéves észlelési időszakok és a hozzájuk tartozó bejelentési határidők nem változtak. A 2020 I. negyedéves – január-március közötti – észlelésekről az EKB lapok beküldési határideje továbbra is április 8. A bejelentéshez szükséges, aktualizált Útmutató, nyomtatványok és segédletek az NFK honlapján (www.nfk.gov.hu) érhetők el. Kérdés, észrevétel munkatársainknak az erdovedelem@nfk.gov.hu e-mail címen jelezhető. (Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály)