Új tematikus réteg érhető el az Erdőtérképen!

evertekeles_pilisi_parkerdo_1Az Erdőtérkép megjeleníthető rétegei között, új réteg kapott helyet, amely az erdőtervezési körzetek erdősültségi arányát mutatja be!

Az https://erdoterkep.nebih.gov.hu/ címen elérhető Erdőtérkép rétegei között a mai naptól megtalálható egy új réteg az Erdőrészlet tematikák mappán belül. Ez a réteg a „Körzet erdősültsége” nevet viseli. Ezt a réteget egy országos, vagy megyei nagyítási szinten bekapcsolva láthatóvá válnak diagramosan, és kattintható „Elem információ”-ként is elérhető módon, az erdőtervezési körzetekhez tartozó százalékos erdősültségi arányok. Külön zöldes áttetsző kitöltést kaptak azok a körzetek, amelyek 42%, vagy azt meghaladó erdősültségi aránnyal rendelkeznek.

erdoterkep

Ez segíti a VP5- 8.1.1-16 számú Erdősítés támogatása című támogatási felhívás szerint a benyújtott támogatási kérelmek benyújtását és elbírálását. A felhívásban szerepel, hogy az alacsony erdősültségű területeken (az EU átlagos, 42%-os erdősültségét el nem érő erdősültségű erdőtervezési körzetekben) tervezett erdőtelepítéseket előnyben kell részesíteni (lásd a felhívás 4.4.2. pontjában szereplő, erdőtelepítésekre vonatkozó pontozási táblázatot, illetve a felhíváshoz kapcsolódó fogalomtárat).

A térképen zsúfolt lehet az alapértelmezettem bekapcsolt rétegek mellett ezt is láthatóvá tenni, de egy lehetséges átlátható variációt ez a kép is bemutat.

(NÉBIH)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?