Különleges traktorral ünneplik a holdraszállást Hannoverben

massey_ferguson_hold_2Még mindig tart a világ egyik legnagyobb agrárkiállítása Németországban. A hannoveri Agritechnica ebben az évben is a jövőbe mutató technológiák és a különleges marketingfogások színtere, ezeket ötvözte most a Massey Ferguson.

A mezőgazdasági gépgyártó ugyanis a Holdraszállás 50. évfordulójának emléket állítva mutatta be különleges koncepciótraktorát, ami egy fehér színre festett 200-250 lóerő teljesítményű erőgép. A traktor egyfajta előremutatás a következő 10 évre, hiszen az AGCO márkájánál valahogyan így képzelik el a jövőt – a technológia és a formatervezés tekintetében egyaránt.

De a külseje mellett miért is különleges ez a Massey Ferguson traktor? Többek között azért, mert a hűtőrács nélküli, tehát zárt motorháztető akár elektromos motor befogadására is alkalmas. A világítás természetesen full LED technológiával működik, a kabinban pedig nincs kormány, a gép irányítása hanggal és érintéssel történhet.

massey_ferguson_hold_1

A traktorból nem hiányozhatnak a más eszközökkel kétirányú kommunikációt folytató IOT szenzorok, a kamerák és szenzorok rendszere pedig a környezethez alkalmazkodó, automatikus traktorbeállításokat is elvégezheti.

A korábban bemutatott STEYR Konzept traktor mellett a Massey Fergusonnál is jól látszik, hogy a mi is az irány. A károsanyag-kibocsátás szinte nullára csökkentése, ezzel a mezőgazdaság ökológiai lábnyomának minél alacsonyabbra szorítása, emellett pedig az automatizálás, a gépkezelők munkájának jelentős egyszerűsítése. A külalakról már nem is beszélve, hiszen a nagy tervekhez eddig szinte minden esetben futurisztikus, némiképp megosztó külsőt párosítanak a gyártók – nyilván nem véletlenül.

massey_ferguson_hold_2

A marketingmegoldások egyik legkülönlegesebbje pedig egyértelműen a Massey Ferguson csapatáé, hiszen a traktort képzeletben a Holdra küldték fel. Talán ez sem véletlen, hiszen néhány évtized múlva akár azon is versenyezhetnek a gépgyártók, hogy ki tud olyan eszközöket készíteni, amelyeket a közelünkben lévő égitesten is alkalmazni tudnak a telepesek….

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?