A német hadsereget is bevetnék a szúkárok megfékezése érdekében

favago_nemet1A német védelmi minisztérium a hadsereg bevetését fontolgatja a fenyőerdőket letaroló szúbogarak ellen. Az egyre szárazabb nyarak miatt a lucfenyők nem tudnak annyi gyantát termelni, ami elég lenne a kártevők elleni védekezéshez, ezért minden eddiginél nagyobb területeken kell kivágni az elszáradó fákat.

Az erdőpusztulás miatt Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter azt javasolta a tartományoknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Bundeswehr területi egységeivel, és egyeztessenek velük arról, ha szükségük van technikai segítségre. A katonák a beteg fák megjelölésében vagy a kivágott faanyag gyors elszállításában tudnak segíteni.

A tavalyi viharkárok és a szárazság után összesen 114 ezer hektáron kell újratelepíteni az erdőket, ami akkora területet jelent, mint Hamburg és Bréma területe együttvéve.

nemet_erdo_szu

A német erdőtulajdonosok szerint a viharok, a kártevők és a szárazság miatt az évszázad legnagyobb természeti katasztrófáját élik meg, ami több milliárd eurós költséget jelenthet. A lucfenyő mellett az erdeifenyőket, a bükköket és az égereket is érintik a károk, melyek közül különösen a bükkökre hat súlyosan a klímaváltozás.

(elobolygonk.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?