Komoly elismerés a magyar vadászati kultúra ápolóinak

vke_cic_kituntetesCIC Aranyérem kitüntetést vehetett át Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke, valamint Bán Beatrix, a Vadászati Kulturális Egyesület elnökségi tagja, a VKE Diana Vadászhölgy Klub elnöke – közölte hivatalos Facebook oldalán a magyarországi szervezet.

Marghescu Tamás, a Nemzetközi Vadászati- és Vadvédelmi Tanács (CIC) vezérigazgatója laudációjában kiemelte, hogy a Vadászati Kulturális Egyesület, a világon egyedülállóan a vadászati kultúra és hagyományok ápolására és megőrzésére alakult szervezet példaként kell szolgáljon a Nemzetközi Vadászati- és Vadvédelmi Tanács tagállamai számára.

Az immáron 28 éves egyesület aktív és eredményes munkájában, sikereiben Oláh Csaba elévülhetetlen érdemeket szerzett, emellett elsőként karolta fel és támogatta, hogy a magyar vadászati hagyományok felkerüljenek az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság vezette szellemi kulturális örökségek nemzeti jegyzékére.

vke_olah_csaba_1

A magyarországi vadászhölgyeket tömörítő VKE Diana Vadászhölgy Klub nemzetközi szinten a legnagyobb létszámú, legaktívabb szervezet, amelynek megalapításában és működtetésében Bán Beatrix elnök immáron 16 éve meghatározó szerepet tölt be. A klub vezetője emellett kitartóan, megalkuvást nem ismerve fogta össze és vitte végig a magyar vadászati hagyományok szellemi kulturális örökségként történő elismertetésének közel másfél éves folyamatát.

vke_ban_beatrix

Gratulálunk a Vadászati Kulturális Egyesület két kiemelkedő alakjának!

(Vadászati Kulturális Egyesület)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?