Császáron is felzúgtak a láncfűrészek – De kik lettek a favágók császárai? (+VIDEÓ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hatalmas hőség kísérte a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális fordulóját Császáron. Az Agrogold STIHL kereskedés és a Vértesi Erdő Zrt. szervezésében lezajlott megmérettetésen 13 csapat állt rajthoz , amelyből hárman versenyen kívül indultak. Így összesen 10 gárda küzdött azért, hogy bejuthasson a szeptember 7-i pákozdi döntőbe.

A rendezvény egy rövid tanácskozással kezdődött, ahol a csapatok vezetői dönthettek arról, hogy a kánikula miatt rövidebb legyen-e az eredetileg kétfordulósra tervezett verseny. Ezzel a favágók végül nem éltek, ám a gyors pályarendezéseknek köszönhetően az egész megmérettetés gyorsan, már 12 órára lezajlott – csak a szerelés utolsó fordulója és az eredményhirdetés maradt délutánra.

A 13 induló csapatból az Alba Berkenye Kft. és a Frainetto Kft. – Pilisi Parkerdő Zrt. már a pilisszentiváni Parkerdő Kupán kivívta a továbbjutást, így nekik tét nélküli volt a verseny. Ettől függetlenül fontos megjegyezni, hogy utóbbi a legjobb, míg előbbi az ötödik helyet szerezte volna meg. Mellettük a Móvár Tűzoltóság hasította a fát versenyen kívül, hiszen a csapat egy másik regionális fordulóban már indult, de akkor nem jutottak a legjobb hat közé. Most a dobogóra is felállhattak volna harmadikként.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ki lett a legjobb favágó Császáron?

Az igazán éles csata tehát tíz csapat között zajlott, hiszen a hat legjobb jutott tovább az országos döntőbe, amit szeptember 7-én, Pákozdon rendeznek meg.

A kétfordulós csata végén a legjobb eredményt a helyi csapat, az Agrogold STIHL Császár – Karsai Team érte el, mögöttük a Somogyi Fa – Vértesi Erdő Zrt. Síkvidéki Erdészet gárdája végzett, míg az egyetlen női versenyzővel felálló Silvanus 2001 Kft. négyese állhatott fel a dobogó alsó fokára.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A továbbjutást a negyedik helyen a Bakonyi Bogvágó Banda, vagyis a Bakonyerdő Zrt. I. számú csapata vívta ki, még az ötödik helyen a KAEG Zrt. Barfa 2014 Kft. gárdája. Nagy meglepetésre a tavalyi győztes ezúttal éppen bejutott az országos döntőre, a hatodik helyen ugyanis a legtapasztaltabb versenyzővel felálló Hanyi Hódok végeztek.

A császári versenyen a favágók számára a Vértesi Erdő Zrt. és a helyi Agrogold STIHL szakkereskedés adott át ajándékcsomagokat, míg a kupákat Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Beke Gyöngyi, a község polgármestere nyújtotta át a győzteseknek. A dobogósok mindezek mellett 20 000, 30 000 és 40 000 Ft-os STIHL vásárlási utalványt is kaptak az Andreas STIHL Kft. képviselőjétől, Gémesi Józseftől.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EREDMÉNYEK:
1. AGROGOLD STIHL Császár – Karsai Team
2. Somogyi Fa – Vértesi Erdő Zrt. Síkvidéki Erdészet
3. Silvánus 2001 Kft.
4. Bakonyi Bogvágó Banda – Bakonyerdő Zrt. I.
5. Barfa 2014 Kft. – KAEG Zrt.
6. Hanyi Hódok
7. Fagus 2007 Kft. – Bakonyerdő Zrt. II.
8. Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola
9. Brázik Egon E.V. – Vértesi Erdő Zrt. Észak-Vértesi Erdészet
10. Szákszendi Fanyűvők

Versenyen kívül:
Frainetto Kft. – Pilisi Parkerdő Zrt. (1.)
Móvár Tűzoltóság (3.)
Alba Berkenye Kft. (5.)

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online – Fotók: Papp Zoltán)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?