Elképesztő magyar diadalok a Szarvasbőgő Európa-bajnokságon!

szarvasbogo_2019A Fehéroroszországban május 25-én megtartott XXI. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon fantasztikus magyar sikerek születtek, egyéniben és csapatban is diadalmaskodtak hazánk képviselői. A 39 fős mezőnyben Búr Zoltán 92 ponttal az első, míg Czakó Attila 91 ponttal a második helyet szerezte meg – számolt be a fantasztikus eredményekről a Vadászati Kulturális Egyesület hivatalos Facebook oldalán.

Nagyon kevesen múlt, hogy a dobogó harmadik foka is pirosba, fehérbe és zöldbe boruljon, hiszen Kasper Máté és Virgile Parpinelli 90-90 ponttal a harmadik helyen álltak, ám a szétbőgést végül a tavalyi Európa-bajnoknak sikerült megnyernie, így a bronzéremet is a francia versenyző vehette át. Kasper Máté így tehát negyedik lett, ami szintén komoly eredmény az erős nemzetközi mezőny láttán.

szarvasbogo_2019

Mindezek után nem volt kérdés, hogy a csapatverseny aranyérmét is a magyar gárda hozhatta el, így 15 év után Magyarország egyéniben és csapatban is Európa-bajnok lett.

“Hálásan köszönjük Erdélyi Tamás közel 4 éves, megalkuvást nem ismerő, lelkiismeretes munkáját, az ő szakmai felkészítése nélkül ez a csodálatos eredmény nem születhetett volna meg. Köszönjük Dr. Bleier Norbertnek is, hogy hazánk zsűridelegáltjaként elkísérte a magyar csapatot, és kiemelkedő szaktudásának köszönhető bíráskodásával kivívta a versenyigazgató, Heiko Hornung elismerését. Szép volt Fiúk, leírhatatlanul büszkék vagyunk Rátok!” – olvasható a VKE oldalán.

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?