A hazai pálya meghozta az első helyet – Dél-Alföldön rajtolt el a STIHL fakitermelő bajnoksága (+KÉPEK, EREDMÉNYEK)

stihl_bekescsaba_2019_31A Békéscsaba melletti Pósteleken zajlott a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság nyitó fordulója, a dél-alföldi regionális megmérettetés, ahol ezúttal tizenhárom csapat küzdött meg azért, hogy bejussanak a szeptemberi országos döntőbe. Ahogy az már megszokott, az indulásra ezúttal is a legjobb hat csapat vívott ki jogot.

VIDEÓ HAMAROSAN!

TELJES KÉPGALÉRIA A DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS FAKITERMELŐ VERSENYRŐL >>>

Május 1-jén az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz és a szervezőkhöz, hiszen az előző napi esőre csak némi sár emlékeztetett, amire ugyanakkor nagyon oda kellett figyelni a favágás hevében. Baleset azonban ezúttal sem történt, így a verseny egyik kiemelt célját mindenképpen teljesítette: a munkabiztonság fejlesztését.

stihl_bekescsaba_2019_41

A megmérettetés három, illetve az első fordulóban négy pályán zajlott, minden csapat egyszer ragadhatott szerszámot, és egyszer cserélhetett láncot, így hibázási lehetőség nem volt a kissé hűvös pósteleki majálison.

Egész délelőtt csattogtak a fajszék, zúgtak a motorfűrészek, a verseny megkoronázásaként pedig egy STIHL Timbersports bemutató is szórakoztatta a közönséget Bozsó Zoltán és Strúbel József Dedi jóvoltából.

stihl_bekescsaba_2019_35

A versenyt végül a helyi csapat, a főszervező által támogatott Csiszér-Gép Favágói nyerte meg, akik mögött másodikként a Nyírerdő Zrt. – Mopi-Trade Kft. négyese végzett. A Pilisi Parkerdő Zrt. Ráckevei Erdészetének favágói is felállhattak a képzeletbeli dobogóra, és további három gárda jutott még be a szeptemberi országos döntőbe. Meglepetésre a Dél-Alföldön évek óta veretlen Dalerd Zrt. – Nagy István csapat ezúttal csak a negyedik lett, mögöttük pedig a Szentesi Tűzoltók és a Bedős Kisfiúk végeztek, így velük is biztosan találkozhatunk majd ősszel.

stihl_bekescsaba_2019_42

Részletes eredmények:

1. Csiszér-Gép Favágói

stihl_bekescsaba_2019_60
2. Nyírerdő Zrt. – Mopi Trade Kft.

stihl_bekescsaba_2019_59

3. Pilisi Parkerdő Zrt. – Ráckevei Erdészet

stihl_bekescsaba_2019_58
4. Dalerd Zrt. – Nagy István
5. Szentesi Tűzoltók
6. Bedős Kisfiúk
7. Kiss Fiúk
8. Szentesi Fakopáncsok
9. Bedős Nagyfiúk
10. Kiss Ferenc Öregfiúk
11. NEFAG Zrt. – Pusztavacsi Erdészet
12. Kiss Ferenc Erdészeti Korosbító
13. Bársony István Mezőgazdasági Iskola

Videóval természetesen ezúttal is jelentkeztünk, a folytatásban pedig felzúgnak a fűrészek Nagykanizsán (május 11.), Pilisszentivánon (május 18.), Császáron (június 15.), Keszegen (június végén) és Bükkzsércen (augusztus 31.) is.

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online – Fotók: Rákóczi Ágnes)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?