Egyre több fiatal vadászik, őket is várja a 2019-es FeHoVa

fehova_2_21Február elején a Svábhegyen álló Író Villájában tartották a FeHoVa – Fegyver Horgász és Vadász Kiállítás idei sajtótájékoztatóját. A rendezvényen csütörtökön megnyíló kiállítás részleteibe Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, Dr. Dérer István, a MOHOSZ alelnöke, Hernyák Aurél horgász szakértő és Szilágyi Balázs, a FeHoVa kiállításigazgatója avatta be a jelenlévőket.

A 26. alkalommal meghirdetett FeHoVa 2019-ben is számos programmal várja a látogatókat. Az elmúlt évek alatt megszokott szarvasbőgő bajnokság, valamint az idén második alkalommal lezajló STIHL Timbersports bemutató és verseny mellett igazi újdonságnak számít az I. FEHOVA Nemzetközi Nyílt Preparátor Verseny, ahol 20 alkotó 32 preparátumát lehet megtekinteni. Ezzel a jövőre nézve újabb hagyományt szeretnének elindítani a szervezők – mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

Az A pavilonban saját standon mutatkozik be az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítás, amelyet a tervek szerint 2021-ben Magyarország rendezne a kibővített és felújított HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

fehova_sajttaj_1

Egyre több a fiatal vadász

A 2018-as adatok szerint a magyar vadászok tábora 65 ezer főre emelkedett, ez mindenképpen növekedés a 2010-es évekhez képest is. A 18 évesnél idősebb, potenciális fegyvertartó társadalom minden 125. embere vadászik Magyarországon. De nem csak a létszám változott, az átlagéletkor a fiatalodás irányába lépett, egyre több az ifjú vadász.

Az Országos Magyar Vadászkamara megjelenése a kiállításon kettős célt szolgál. Egyrészről azokról az ágazati szereplőkről, személyekről szól, akikért a kamara tevékenykedik, másrészt a társadalom egyéb rétegeinek megszólításáról is. Az elmúlt időszakban a vadászokat különböző támadások érték, amik nem mutatnak hiteles képet az ágazatról. Bajdik Péter elmondta: fontos, hogy a társadalom többi rétegének is átfogó képet adjanak. Éppen ezért, az „Ismerd meg a vadászokat” program részeként különböző informatív, tájékoztató előadások, gyermektáborok során kezdik meg a környezeti nevelést.

fehova_sajttaj_2

Horgász suli, műlégy-kötő bajnokság vadászkutyák

A vadászat mellett a horgászat is képviselteti magát a FeHoVa kiállításon, az érdeklődők neves külföldi és magyar sporthorgászok beszámolóit hallgathatják meg a színpadokon. A magyar férfi feeder válogatott tagjai a dél-afrikai VB-re indulás előtt a kiállításon beszélnek a terveikről, várakozásaikról. Természetesen a gyerekekre is gondoltak, a MOHOSZ szervezésében ezúttal is lesz horgász suli. Dr. Dérer István, a MOHOSZ alelnöke után Hernyák Aurél horgász szakértő röviden ismertette a műlégy-kötő bajnokság részleteit, amelyet szintén a kiállítás területén rendeznek meg, remélhetőleg a nem utoljára.

A kiállítással egy időben rendezik meg a VII. FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást, ahol a magyar vadászkutya fajták is képviseltetik magukat, illetve az A pavilonban bemutatók segítségével lehet megismerkedni a fajták képességeivel, viselkedésével.

fehova_2_20

Hagyd otthon a készpénzedet!

2019-től a HUNGEXPO területe készpénzmentes, belépőjegyet, parkolójegyet, valamint helyszíni étkezést kizárólag bankkártyával vagy hellpay kártyával lehet fizetni. Aki készpénzzel érkezik, a fogadó csarnokokban lévő feltöltőpontokon tud kártyát igényelni. A megmaradt összeg a helyszínen rögtön visszaváltható, de egy másik kiállításon, esetleg vendéglátó egységben is elfogadják.

A sajtótájékoztatón, a villa udvarán Gáborecz István láncfűrészes fafaragó tartott bemutatót egy STIHL MSA 200 akkumulátoros láncfűrésszel.

Nyitva tartás
2019. február 7. csütörtök: 9-18 óráig
2019. február 8. péntek: 9-19 óráig
2019. február 9. szombat: 9-18 óráig
2019. február 10. vasárnap: 9-17 óráig

További információ: www.fehova.hu

(Rákóczi Ágnes – Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?