Itt az új platós Dacia – Bemutatkozik a Dacia Dokker Pickup

daica_dokkarA hiánypótló újdonság egyelőre csak az olasz és a svájci piacon érhető el. Ezúttal nem a Dusterből, hanem a teherszállító Dokkerből faragtak platóst.

Bár igény lenne rá a magyar mezőgazdászok között is, a népszerű Dacia Dusterből hivatalosan nem készül pickup verzió. Nem hivatalosan azonban a Romturingia műhelyében készült tavaly 500 példány az OMV Petrom olajipari cég megrendelésére.

dacia_dokker_2

Ugyan a Dacia Dokker Pickup nem kifejezetten szépség, hasznosságban nincsen párja: terhelhetősége 675 kilogramm, az alumínium lemezekből összeillesztett, 179 centiméter hosszú platót kopásálló műanyag oldalfalak szegélyezik. A plató hátfala szintén alumínium, lenyitva 300 kilóval terhelhető. A motorból három is akad, a 75 vagy 90 lóerős 1.5 dCi dízelmotor mellett az olasz piacon oly népszerű LPG üzemre is alkalmas, 1,6 literes benzinmotor közül lehet választani.

dacia_dokker_3

Az utastér megegyezik a személy- és teherszállító változatéval, navigációs rendszerrel is felszerelhető. Induló ára az olasz piacon igen kedvező, 11 ezer 100 euró. A jó példa ragadós, a haszonjármű immár Svájcban is elérhető, ott 15 300 svájci frankot kérnek érne. Ráadásul még a modern 100, illetve 115 lovas 1,2 literes turbós benzinessel is választhatók.

(Szuperfarm, Agrofórum)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?