Különleges nosztalgiavonatot indít Selmecre a Soproni Egyetem

selmeci_akademiaMegemlékezni hívunk mindenkit a dicső selmeci időkről, tisztelegni az ősi Alma Mater előtt, köszönetet mondani a városnak, és azoknak az embereknek, akik jelenleg, más történeti környezetben is tisztelik és vigyázzák, a Selmeci Akadémia Örökségét – olvasható a Soproni Egyetem felhívásában. Az Alma Mater 100 évvel ezelőtt indult el Selmecbányáról új „hazát” keresve. Az utódintézmények ebből az alkalomból szerveznek megemlékezési programsorozatot.

A programsorozat egyik elemeként a Soproni és a Miskolci Egyetem nosztalgiavonatot indít Selmecre, amelyre invitálnak minden akadémiai örököst, balekot, Firmát, Veteránt, és Ultra Supra Veteranissimust.

selmeci_akademia

A vonaton Akadémiatörténeti előadások hangzanak el, az utazók Selmecbányán megtekintenek olyan akadémiai épületeket, amelyek eddig részben vagy teljesen elzártak voltak, méltó szakestélyt szerveznek, és nem utolsósorban lehetőséget kínálnak a balek-Firma generációknak egy közös, Selmeci tradíciók szellemében eltöltött találkozóra.

A vonattal egyidőben a tervek szerint további hallgatói buszokat is indítanak.

A tájékoztató szerint csak az utolsó pillanatban hárultak el az akadályok a rendezvény megszervezése elől, így a szervezők nagyon gyors reagálást kérnek az érdeklődőktől.

A részletes program és az utazás feltételei a Soproni Egyetem oldalán találhatók >>>

sopron_selmec_1

sopron_selmec_2

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?