A jó példa legyen ragadós – Óvodásoknak tartott erdészeti bemutatót az Ihartű-2000 Kft.

ihartu_ovoda_6Nem mindennapi élményben volt részük az úrkúti óvoda Csiga-biga csoportjába járó gyermekeknek. A héten ugyanis hazánk egyik legnagyobb magánerdős vállalkozása, az Ihartű-2000 Kft. látta vendégül a jövő nemzedékét, hogy megismerkedhessenek az erdészek és a fakitermelők munkájával.

“Játszottunk, beszélgettünk, megvitattuk, mit ad nekünk az erdő, és mit csinál az erdész bácsi. (Azaz Lajos.) Persze, a legizgalmasabbak a fakitermelő gépek voltak. Köszönet a kollégáknak a szíveslátásért! (Mi nagyon jól éreztük magunkat 🙂 )” – olvasható a vállalkozás hivatalos Facebook oldalán, ahol több képet is közzétettek a rendhagyó óvodai programról.

Nagyszerű kezdeményezés az, amit az Ihartű-2000 Kft.-nél láthattunk Veszprém megyében, reméljük, hogy minél többen követik a példájukat. Van néhány magánerdős, akik erdei iskolát is üzemeltetnek, de akiknek nincsen lehetőségük ilyen intézmények működtetésére, azoknak itt a jó példa: egy-egy napot is érdemes a fiatalságnak szentelni, hogy megismerhessék a magyar erdőket és a magyar erdészek, fakitermelők szakszerű munkáját.

ihartu_ovoda_1

ihartu_ovoda_2

ihartu_ovoda_3

ihartu_ovoda_4

ihartu_ovoda_5

ihartu_ovoda_6

ihartu_ovoda_7

ihartu_ovoda_8

ihartu_ovoda_9

ihartu_ovoda_10

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?