B1001 – Bemutatjuk a LOGOSOL legújabb és legnagyobb szalagfűrészét

logosol_b1001_2Mint arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, az idei évben Magyarországon is több új termékkel is jelentkezik a prémium minőségű faipari termékeiről ismert svéd LOGOSOL. A fejlesztéseket 2017 őszén Harnösandban, a gyártó cégközpontjában mutatták be, a teljes egészében saját gyártású gépek fokozatosan, 2018-ban kerülnek piacra. Az új fejlesztés többek között az F2 láncfűrésztelep, ami mellett kiemelt innovációnak számít a B751 és a B1001 szalagfűrész. Legutóbbi, januári lapszámunkban a B751 típust mutattuk be, most a LOGOSOL legnagyobb szalagfűrészét vesszük górcső alá.

A gyártó életében komoly változás történt: a LOGOSOL az idei évtől ugyanis befejezi a kanadai Norwood szalagfűrészek forgalmazását, helyettük az új, saját gyártású és fejlesztésű gattereket ajánlják a partnereiknek. A kisebb B751 és a nagyobb B1001 típus már Magyarországon is rendelhető a NOVITAS-INVEST Kft.-től, a termékpaletta pedig a közeljövőben egy további, az eddigi technológiáktól merészen eltérő szalagfűrésszel is gyarapodik, amely szintén elérhető lesz hazánkban.

LOGOSOL B1001 – A legnagyobb és legújabb szalagfűrész

Nagy erő és hatalmas kapacitás. Ez jellemzi a LOGOSOL legújabb, saját fejlesztésű szalagfűrészét, amely a termékpaletta legnagyobb típusa. A gép akár 100 cm átmérőjű, 85 cm szélességű rönk befogadására és feldolgozására is alkalmas, a vágási hossz alapkivitelben 4,8 méter, amely azonban 1,14 méteres bővítményekkel növelhető. A fűrészszalag hossza 4310 mm, szélessége 33 mm, sebessége pedig 30 m/s, amely nagy hatékonyságot szavatol. Az 50 cm átmérőjű szalagkerekek, a karbatartásmentes kerékcsapágyak, a beépített ventilátoros hűtés és a fűrészpor-elvezetés a megbízhatóságot garantálja.

logosol_b1001

Az erőről a 23 lóerős benzines, vagy a 12 kW elektromos motor gondoskodik, a sínrendszer a legnehezebb rönk alatt sem hajlik meg. A Svédországban gyártott LOGOSOL B1001 szalagfűrészt saját fejlesztésű „okos opciókkal” is ellátták.

Stabilitás, megbízhatóság és pontosság

A Logosol B1001 egy kimagaslóan stabil szalagfűrésztelep, amellyel maximális termelékenység érhető el. Az erős sínkeretet úgy tervezték meg, hogy a legnehezebb rönköket is könnyedén elbírja. A cső kialakítása optimalizálja a torziós merevséget, amely hozzájárul ahhoz, hogy a sín még nagyobb súly alatt se hajoljon meg.

A B1001 használata kifejezetten egyszerű. Rendkívül nagy előnyt jelent, hogy a felhasználó a fűrészfejet előre meghatározott pontokban fixálhatja, ez segít a gyors és pontos vágási méret beállításában.

A gyors és pontos vágási beállításokért a szabadalmaztatott, fixálható vágófej felel. A fogantyú teljes elfordítása 2,54 cm-nek (1 inch) felel meg. A gépet mindezeknek köszönhetően olyan pontos szalagvezetés jellemzi, amelyhez hasonlóval csak a magasabb kategóriájú és áru fűrészeknél lehet találkozni.

logosol_b1001_3

Az elérhető kiegészítők lehetővé teszik, hogy a vállalkozás bővülésével a felhasználók fokozatosan fejleszthessék fűrésztelepüket, ami akár LM410 rönkgyaluval is felszerelhető. A LOGOSOL B1001 szalagfűrész alapkivitele már alig több mint nettó 3 millió forintért megvásárolható a NOVITAS-INVEST Kft.-től, amit összeszerelt állapotban, ingyenesen szállítanak házhoz, így a megrendelő a lehető leghamarabb kezdhet bele munkájába.

MŰSZAKI INFORMÁCIÓ

KAPACITÁS

Max. rönk átmérő: 100.1 cm
Max. vágási szélesség: 85 cm
Vágási hossz (alap kialakítással) : 4,8 m
*1,14 m-es bővítményekkel felszerelhető
Utolsó deszka szélessége: 24 mm

MOTOR OPCIÓK

Benzinmotor: 23 lóerő
Elektromos motor: 12 kW

FŰRÉSZSZALAGOK

Szalag hossz: 4310 mm
Szalag szélesség: 33 mm
Szalag sebesség: 30 m/s

SZALAGKEREKEK

Átmérő: 50 cm
Karbantartásmentes kerékcsapágyak,
beépített ventilátoros hűtés és
fűrészpor elvezetés

További információ:

NOVITAS-INVEST Kft.
LOGOSOL Magyarország
8200 Veszprém, Acél u. 2.
06-70/422-24-40
info@logosol.hu
www.logosol.hu

A termékek és kiegészítőig megrendelhetőek a LOGOSOL Magyarország és a STIHL kereskedelmi partnerein keresztül egyaránt.

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?