Faipar Napja 2018 – Fókuszban a szakképzett munkaerő

faipari_technikusFától a bútorig címmel rendezik meg a Faipar Napja 2018 szakmai eseményt a Construma kiállításon a HUNGEXPO területén. Április 12-én, csütörtökön 9-től 18 óráig a Rendezvénysátorban a szakképzett munkaerő lesz a középpontban.  A cél a teljes faipari szakmát megmozgató, sikeres szakmai nap megrendezése, ahol a résztvevők információt cserélhetnek, megerősödnek hitükben, hogy érdemes ebben a szakmában tevékenykedni. A vállalatok bemutatkozhatnak, és személyes találkozón kínálhatnak álláslehetőséget a fiatal munkavállalóknak.

Célcsoportok:

• Szakképzett munkaerőt kereső, meghatározó magyarországi iparvállalatok
• Szakképzésben résztvevő diákok
• Minden szakirányú oktatási intézmény
• A Construmán kiállító iparvállalatok

contruma_faipar_napja

Programterv:

09:30 – 10:00 Regisztráció a Faipari Állásbörzére – BKSzC sátor

10:00 – 12:00 Faipari Állásbörze – bemutatkoznak a munkaadók

A szakmai képzést folytató iskolák és a helyi kamarák által szervezett találkozó, ahol több száz lehetséges munkavállaló érkezik az ország egész területéről. Résztvevők a szakmai szervezetek által megszólított munkaadók és a duális képzésben résztvevő faipari cégek. Az óriás kivetítőn megtekinthetők a kiállító iparvállalatok bemutatkozó filmjei, a vállalkozások részére standok állnak rendelkezésre, ahol a szóróanyagokat helyezhetik el, és a munkatársak fogadhatják az érdeklődőket.

construma_1

10:30 -11:00 – Regisztráció a közgyűlésre – G pavilon, üvegterem

11:00 -13:00 – Bútorszövetségi közgyűlés

13:15 -14:30 – Előadás és kerekasztal beszélgetés – Hogyan hat a magyar faipari vállalatok jövőjére a 15%-os munkaerőhiány?
Előadó: Ligetfalvi Gábor történész. A kerekasztal-beszélgetést vezeti: Halasi Rita designszakértő

15:00 – 18:00 – Construma látogatás – Download Design bútorok, Pop Up Store és Magyar Design standvezetéssel egybekötött
bemutatója

Kísérő rendezvény: Skills felkészülés a 2018-as budapesti EuroSkills versenyre a következő versenyszámokban: épületasztalos, bútorasztalos, dekoratőr, grafikus, villanyszerelő, díszítőfestő. Élőben láthatjuk a fiatal szakemberek felkészülő bemutatóját, mely három napig tart, és egy teljes versenyfeladatot ölel fel. A helyszín, a körülmények és a kiírás megegyezik a EuroSkills 2018 szeptemberi versenyével.

faipar_napja

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?