Kína előmozdítja az ázsiai és csendes-óceáni erdőgazdálkodási együttműködéseket

erdo_googleHétfőn Pekingben rendezték meg az Ázsiai és Csendes-óceáni Erdőgazdálkodási Szervezet létrehozásának 10. évfordulójára meghirdetett emlékrendezvényt. A kínai Állami Erdőgazdálkodási Hivatal tisztviselője a rendezvényen elmondta, hogy Kína továbbra is támogatja a szervezet fejlődését, kész az ázsiai és a csendes-óceáni gazdasági közösségekkel együtt előmozdítani az erdőgazdálkodási együttműködéseket, és kész törekedni az erdők helyreállítására.

Emma Hatcher, az Ázsiai és Csendes-óceáni Erdőgazdálkodási Szervezet tisztviselője, az ausztráliai mezőgazdasági és vízügyi minisztérium tisztviselője kijelentette: „Az erdő hasznot hoz a társadalomnak, a gazdaságnak és a környezetnek. De összhangot kell kialakítani az erdők által különböző területeken hozott hasznok között. Ausztráliának, Kínának, egész Ázsiának és a csendes-óceáni térségnek fontosnak kell tartania, és jól kell kezelni ezt a dolgot. Az Ázsiai és Csendes-óceáni Erdőgazdálkodási Szervezet ebben segít bennünket.”

Zhao Shucong, a szervezet igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a létrehozás óta eltelt 10 évben a különböző tagok közös erőfeszítésekkel járultak hozzá a regionális erdészeti fejlődéshez. „A jövőben valódi cselekvésekkel, a tagországok igényeinek megfelelően kezdeményezzük a természet tisztelete és védelme koncepcióját, hozzájárulunk a regionális erdők helyreállításához és az emberi sorsközösség építéséhez.”

kina_erdo

Kína az Ázsiai és Csendes-óceáni Erdőgazdálkodási Szervezet létrehozása kezdeményezőinek egyike. A kínai kormány következetesen fontosnak tartja az erdők helyreállítását, egymás után elindította a Három észak védelmi erdő, A természetes erdők védelme, A szántóföldből erdővé válás és A pekingi és a tiencsini homok forrásának kezelése elnevezésű programokat, ugyanakkor végrehajtja az ország területének fásítását, évente 6,6 millió hektárnyi erdősítést végeznek Kínában.

Peng Youdong, a kínai Állami Erdőgazdálkodási Hivatal helyettes vezetője kijelentette, hogy többéves erőfeszítéseknek köszönhetően az 1949-es 8,6%-ról mára 21,66%-ra emelkedett az erdős területek nagysága Kínában. A kínai erdős területek 208 millió hektárt tesznek ki. Közülük 69 millió hektárnyi a mesterséges erdő, ami a legnagyobb a világon. „Kína továbbra is előmozdítja az erdők helyreállítását, a fenntartható fejlődést, a területek fásítását, az elsivatagosodás és a talajerózió kezelését, a mocsarak védelmét, a természetes erdők védelmét, a szántóföldből erdővé alakítást és a biodiverzitást, valamint emeli az ökoszisztéma minőségét és stabilitását.”

Az Ázsiai és Csendes-óceáni Erdőgazdálkodási Szervezet teljes neve: Ázsiai–csendes-óceáni Hálózat a Fenntartható Erdőgazdálkodásért és Rehabilitációért. A szervezetet 2008-ban hozták létre.

(hungarian.cri.cn)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?