Kárpátalján megjelölik a legálisan kivágott fenyőfákat

fenyofa_3Kárpátalján, az Ungvári járásban a helyi erdészek és rendőrök közösen dolgoznak a fenyőfák illegális kivágása ellen. Bár a szakemberek az értékesítést még nem kezdték meg, az Ókemencei Erdészet több mint fél hektáros ültetvénye környékén már fokozottan védik a leendő karácsonyfákat, és az erdőkben is kiemelt ellenőrzések lesznek. Erről a karpatinfo.net számolt be a a Pmg kárpátaljai hírportálra hivatkozva.

A fenyőerdők környékén is erdészek, rendőrök és a megyei ökológiai ellenőrző csapat munkatársai őrködnek a szezon alatt, az illegális fakitermelésért pedig pénzbírságra számíthatnak a törvénysértők – figyelmeztet az Ungvári Állami Erdészet erdőőrsége.

fenyo_3

A fenyőfákra egyébként minden évben egy címkét rögzítenek, méghozzá olyan módon, hogy azt a növény sérülése nélkül ne lehessen leszedni, így jelölik meg, hogy a termék hivatalosan úton érkezett a vásárlókhoz. Azok a fenyőfák, amelyek nem rendelkeznek ilyen jelzéssel, lopottnak minősülnek. A címkén azt is fel kell tüntetni, melyik gazdaságban ültették a fát. „Arra hívjuk fel a lakosok figyelmét, hogy legális fenyőfákat vásároljanak karácsonyra” – nyilatkozta Vaszil Kij, az Ungvári Állami Erdészet igazgatója.

(karpatinfo.net)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?