Az új MTZ traktor is bemutatkozott Hannoverben

agritechnica_2017_27Minden eddiginél különlegesebb MTZ traktor mutatkozott be a nagyközönség számára a hannoveri Agritechnica kiállításon. A Belarus erőgép már messziről felkeltette az érdeklődést, hiszen eddig nem látott forma társult a jól ismert piros szín mellé, amely meglepő érzést keltett a korábbi szériák között.

A Belarus 622.5 kistraktor prototípusa nyilvánosan a világ legnagyobb agrárrendezvényén mutatkozott be. A gép különlegessége – már a dizájnon túl -, hogy egy 4 ütemű, japán YANMAR dízelmotor hajtja turbófeltöltéssel, 66 LE teljesítménnyel. A gép természetesen az emissziós szabványoknak is megfelel, a motor Stage IIIB kategóriás. A gyártó szerint az új MTZ nagy termelékenységet és alacsony fajlagos üzemanyag-fogyasztást szavatol.

A gépet mechanikus sebességváltóval szerelték, 16 sebességfokozat érhető el, illetve hátramenetben további 8. A Belarus 622.5 maximális sebessége 31,8 km/h.

agritechnica_2017_27

Az új Belarus MTZ traktor Hannoverben – Fotó: Gribek Dániel – Erdő-Mező Online

A tervezők szerint az MTZ prototípus traktora a kompakt méretének, az optimális motorterhelésnek, a kezelőnek nyújtott komfortnak, valamint a modern dizájnnak köszönhetően minden igényt kielégít. A hárompont-függesztés és az elérhető széles sebességtartomány számos munkaeszköz hatékony üzemeltetését teszi lehetővé.

Arról egyelőre nem adtak információt, hogy gyárilag erdészeti opciókkal is fel lehet-e majd szerelni a Belarus 622.5 traktort.

A Belarus stand az Agritechnica kiállításon:

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?